The news is by your side.

„Luminile fantomă” din Missouri, un mister încă neelucidat

Chiar lângă orașul american Ozarks, situat în statul Missouri, se află o pădure stranie în care se pot vedea așa numitele „lumini fantomă”.

În anumite nopți, localnicii au raportat că numeroase sfere luminoase, de diferite culori, luminează pădurea din vecinătatea orașului lor. Pentru prima dată, lumile au fost văzute în 1866 și de atunci și până în zilele noastre, numeroși localnici au declarat că lumini de diferite culori pot fi văzute aproape în fiecare noapte în pădure.

Unii cred că este vorba despre un fenomen paranormal, alții le atribuie fie fantomelor sau chiar duhului sfânt. Interesant este faptul că toți cei care le-au văzut au susținut că aceste sfere luminoase par să aibă viață și sunt de o inteligență ieșită din comun.

Nu de puține ori au existat oameni care s-au aventurat în pădurea deasă în speranța de a vedea mai de aproape sfere misterioase, dar niciodată nu s-au mai întors. Au dispărut pur și simplu, fără ca nicio urmă să nu fie niciodată descoperită. Cazurile au fost raportate autorităților locale, care de-a lungul timpului, au declanșat numeroase anchete, dar niciodată nu au putut stabili ceea ce s-a petrecut cu cei care au avut curajul să urmeze aceste lumini stranii.

Numeroși specialiști s-au deplasat în pădurea respectivă în speranța de a elucida misterul din Ozarks. Unii au emis teorii ciudate, atribuind luminile unul fenomen natural. Gazele emise dintr-o mlaștină se aprind și din această cauză se văd acele lumini. Alții cred că este vorba despre un câmp electric care se formează în urma alunecării terenului sau a producerii cutremurelor. Aceste teorii nu sunt pe deplin complete pentru că luminile misterioase se deplasează și uneori își mai și schimbă culoarea.

În consecință, luminile fantomă din Ozarks nu au o explicație clară. O legendă locală spune că aceste lumini sunt de fapt spiritele indienilor omorâți atunci când omul modern a acaparat teritoriul nord american.

lumina

Probabil că misterul luminilor fantomă din Ozark nu va fi niciodată elucidat, dar cu toate acestea ele continuă să lumineze pădurea, aproape în fiecare noapte, ca și cum ar fi un lucru normal.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și