Luminile ciudate apărute pe litoral prevestesc un cutremur major? (video)

Fenomene stranii pe litoral. Mai mulţi turişti aflaţi în staţiunea Mamaia au filmat lumini pe cer a căror sursă este necunoscută.

Luminile de pe cer au apărut chiar înaintea furtunilor care au măturat litoralul. Luminile ciudate au atras atenţia turiştilor, potrivit România TV. Oamenii au spus că acestea s-au mişcat de la nord spre sud, iar după câteva minute au dispărut.

Sursa luminilor ar putea fi rachetele meteorologice sau muniţia trasă de pe o navă militară aflată în larg. Specialiştii au spus însă că ar putea fi efectul de miraj, un fenomen optic produs de propagaera luminii prin straturi de aer cu temperaturi diferite.

De asemenea, există anumite voci care compară aceste lumini cu cele care apar înaintea cutremurelor. În zona seismică, pe cer, a unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă. Specialiștii au descoperit recent că aceste lumini pot lua diferite forme și sunt rezultatul presiunii emanate de rocile magmatice.

lumini_litoral

Unele din formele comune ale luminilor cutremurelor includ flăcări albăstrui care par să iasă din pământ de la înălţimea gleznei; sfere de lumină care plutesc în aer pentru zeci de secunde sau chiar minute şi flash-uri rapide de lumina strălucitoare care se aseamănă cu un fulger normal, cu excepţia faptului că ies din pământ, şi se pot întinde până la 200 de metri.

Loading...

Articol preluat parțial din Româniatv

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și