LUMEA SUBTERANĂ MALTEZĂ. DISPARIȚII MISTERIOASE

1

În partea vestică a mării Mediterane se află Malta, o insulă cu o lungime de 15 km. În trecut, insula era considerată un punct strategic între Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu.

Vechii maltezi îl divinizau pe Moloch care era considerat zeul lumii subterane și în onoarea căruia efectuau ritualuri de sacrificii umane. Moloch era asemuit cu șarpele care trăiește în adâncul pământului. De-a lungul timpului, Malta a aparținut cartaginezilor, romanilor, spaniolilor, cavalerilor maltezi.

În anul 1902, mai mulți muncitori care săpau o fântână au descoperit mai multe catacombe construite pe trei nivele. Sub ultimul nivel, au fost descoperite mai multe camere mortuare.

Mulți dintre cercetătorii care au studiat aceste caverne sunt convinși că ele sunt unite printr-o trecere cu alte caverne aflate în profunzimea pământului.

În august 1940, revista National Georaphic publica un articol în care era susținută ideea că există mai multe pasaje subterane care duc în profunzimea pământului, unde există vechi fortificații utilizate în momentele în care insula era invadată de năvălitori.

În catacombe au fost descoperite peste 30000 mii de schelete, ale celor care au fost sacrificați în onoarea zeului Moloch, ceea ce a atras curiozitatea profesorilor care obișnuiau să-și ducă elevii să viziteze misterioasele locuri.

Una dintre aceste vizite avea să se termine tragic, moment în care guvernul maltez hotărăște să închidă intrarea în catacombe.

Revista National Geographic prezintă în articolul publicat în anul 1940, dispariția a 30 de copii care efectuau o vizită de lucru, alături de profesorul lor.

O angajată a Ambasadei Marii Britanii în Malta a povestit jurnaliștilor riscul la care s-a expus în momentul în care a coborât în catacombe cu ajutorul unor frânghii, iar în anumite locuri erau niște deschideri, hăuri care păreau că nu au fund.

Grupul din care a făcut parte britanica a avut parte de o întâmplare care putea să-i coste viața. Ea a povestit că la un moment dat, a văzut trei creaturi cu dimensiuni mari, corpul era acoperit cu păr, care printr-o deschizătură urmăreau grupul.

Observând pericolul, ghidul le-a spus să se îndrepte către ieșire. În acel moment, s-a creat o panică în rândul vizitatorilor, toți au fugit spre ieșire, iar lumânările care le asigurau lumina s-au stins. Cu mare greutate au reușit să iasă din infern.

lume subterana

La câteva zile după acest incident, avea să se întâmple tragedia cu cei 30 de copii și profesorul însoțitor. Cu toate că s-a intervenit pentru salvarea lor, operațiunea a fost un eșec. Timp de mai multe zile, strigătele disperate ale copiilor s-au auzit din imensele hăuri.

La scurt timp după această dramă, autoritățile italiene închid intrarea care ducea la catacombele de sub Roma. Există superstiția că osemintele din catacombe nu trebuie mutate sau distruse, altfel aduc tragedii.

loading...
loading...