Civilizația misterioasă, venită de nicăieri, din deșertului Taklamakan

Civilizația misterioasă, venită de nicăieri, din deșertului Taklamakan

Oamenii din antichitate credeau că odată intrați în acest loc nu mai există cale de întoarcere. Cu foarte mult timp în urmă, în această zonă, existau foarte multe case și temple. A

stăzi, totul este îngropat în nisip. Relicve și artefacte prețioase se regăsesc sub nisipul fierbinte din Taklamakan, cel mai mare deșert din China. Zona mai este supranumită șiMarea Morții” din cauza evenimentelor petrecute cu multe mii de ani în urmă.

Taklamakan, descoperiri arheologice


Arheologii au demarat săpăturile în această zonă pentru descoperirea a ceea ce a fost o civilizație interesantă și care a trăit cu aproximativ 4000 de ani în urmă.

O legendă locală spune că într-o zi o ființă supranaturală, care a văzut cu ce greutăți trăiesc oamenii din zonă, a hotărât să-i ajute. Această zeitate a oferit unu conducător toporul de aur, cu care putea să spargă muntele și să modifice cursul apei, astfel încât câmpurile din zonă să devină fertile și unui alt lider i-a oferit cheia de aur cu care putea să deschidă visteria bogăției.

Acesta din urmă, din greșeală, a pierdut această cheie magică. Zeitatea s-a înfuriat atât de tare încât a luat-o pe fiica sa prizonieră în Bazinul Tărâm și astfel întreaga zonă s-a transformat într-un mare deșert, deșertul Taklamakan.

Șirul descoperirilor interesante a început încă din 1896, când exploratorul suedez Sven Hedin a făcut o descoperire importantă în așezarea Dandan Oilik, aflată în inima deșertului.

Loading...

Atunci au fost descoperite primele case și temple vechi de mii de ani îngropate sub nisipul deșertului. Istoricii chinezi erau mai mult ca siguri că niciodată nimeni nu a locuit în deșertul Taklamakan, dar odată cu această descoperire perspectivele s-au schimbat total. Așezările au fost datate din timpul dinastiei Tâng și Han.

Orașul antic Loulan îngropat sub nisip


Mai mult de atât, a fost descoperit și orașul antic Loulan îngropat sub nisip. Un expert chinez susținea că acest oraș, despre care se credea că este doar o legendă, a fost capitala ținutului care purta același nume și este mult mai vechi de 4000 de ani.

În 1910, un vânător care se aventurase prin deșert a făcut o descoperire monumentală. Un mormânt antic, construit cu peste 100 de stâlpi înfipți în dunele de nisip, a fost adus în fața opiniei publice. Acest tip de mormânt nu a mai fost niciodată descoperit pe Terra și constituie misterul civilizației antice care a trăit în zona respectivă.

Jumătate se secol mai târziu, în orașul antic Loulan a fost descoperită mumia unei femei care a fost poreclităFrumusețea din Loulan„. Se poate subînţelege din fotografia alăturată de ce. Impresionant este faptul că după reconstrucția facială a mumiei, civilizația care a trăit în deșertul Taklamakan nu avea trăsăturile chinezești cu care suntem obișnuiți. Acest fapt ridică alte semne de întrebare referitoare la originea acestei civilizații misterioase. Cine au fost ei și cum au reuşit să supraviețuiască în mijlocul deșertului?

deșertului Taklamakan

La sfârșitul anilor ’80, mai multe mumii au fost descoperite. În urma analizelor, specialiștii au stabilit că oamenii care au trăit în această zonă erau foarte înalți, aveau părul blond spre roșu și tenul foarte deschis.

Aceste concluzii nu fac decât să adâncească misterul asupra acestei civilizații misterioase pentru că mai mult decât sigur nu se pot numi strămoșii chinezilor.

loading...

Related posts