LUDOVIC AL II-LEA, REGELE NEBUN

La vârsta de 18 ani, frumosul prinț devenea rege al Bavariei, sub numele de Ludovic al II-lea. La 40 de ani era obez și declarat nebun. La câteva zile, a murit înecat.

Regele își făcea plimbarea de seară împreună cu medicul său personal. Apropiaţii lor au observat că aceștia întârzie și au trimis un polițist în căutarea lor. La scurt timp, tot personalul din castel a ieșit în căutarea celor doi.

După câteva ore, trupurile celor doi au fost descoperite plutind pe apa unui lac din apropierea castelului. Pe o bancă din apropiere au fost descoperite pălăriile celor doi. Tragicul eveniment s-a petrecut în 13 iunie 1886.

Cadavrul medicului prezenta urme de strangulare. S-a pus întrebarea dacă regele încercase să-l omoare. În anul 1864, Ludovic a fost încoronat rege. Era tânăr, frumos și supușii l-au îndrăgit imediat. Își găsise o logodnică la fel de frumoasă pe nume Sophie. Cu câteva zile înainte de a se căsători a rupt logodna, susținând că mai bine se îneacă decât să se căsătorească.

Preferă să locuiască în castelul său de la munte, unde lua cina în compania busturilor sculptate ale lui Ludovic al XVI și Maria Antoaneta, decapitați în timpul Revoluției Franceze.

Făcea multe plimbări prin munți în miez de noapte. După eșecul relației cu Sophie, preferă compania tinerilor ofițeri și actori, cu greu reprimându-și homosexualitatea.

Cu intendentul grajdurilor regale a avut o relație de peste 20 de ani. În anul 1870, Bismarck impune intrarea Bavariei în Imperiul German, situație care a dus la o limitare a puterii lui Ludovic al II-lea. Începe o perioadă numită și mania construcțiilor, în care regele construiește multe castele.

Comportamentul său față de supuși era unul bizar. Pe unii îi biciuia, exila, după care le oferea sume mari de bani. Devenise obez și neglijent. Cu miniștrii săi comunica doar prin scrisori.

Noaptea făcea excursii și organiza picnicuri la care participau și supușii lui. Uneori organizau jocuri până în zori. Se impunea înlăturarea lui Ludovic. Medicul von Gudden a primit sarcina de a-l diagnostica nebun, astfel încât fratele său Otto să poată prelua tronul. Din păcate, și acesta dădea semne de nebunie.

Regele Ludovic al 2 lea 1 - LUDOVIC AL II-LEA, REGELE NEBUN

Ludovic al II-lea a fost exilat la unul dintre castelele sale unde era păzit de infirmieri și medici. La scurt timp, s-a produs nefericitul eveniment. S-a spus că regele l-a omorât pe von Gudden, după care s-ar fi sinucis.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns