Lucruri uimitoare despre Sistemul Solar

Lucruri uimitoare despre Sistemul Solar

Universul are multe necunoscute, cu toate că începând cu secolul al XX-lea omenirea a încercat să descifreze aceste mistere. Informațiile pe care le avem despre spațiul cosmic ne parvin cu ajutorul sondelor spațiale care au reușit să demonteze multe din teoriile care s-au dovedit nerealiste.

Cea mai apropiată planetă de Soare este Mercur. La prima vedere, am putea crede că este cea mai fierbinte planetă. Cu toate acestea, planeta cu cele mai ridicate temperaturi, 460 grade Celsius, este Venus.

Distanța dintr Mercur și Soare este de 58 milioane de kilometri, iar temperaturile alternează de la +420 de grade Celsius la -180 de grade Celsius. Distanța nu determină temperatura.

Luna și Pământul au mișcări sincronizate. Din această cauză, o parte a Lunii rămâne nevăzută. Această zonă a fost fotografiată și cartografiată cu ajutorul sondelor spațiale. Pentru că oamenii nu au văzut această parte o considerau întunecată. În realitate, ea este luminată de Soare.

Când privim Soarele, în asemuim cu o minge galbenă. În realitate, Soarele este alb. Lumina pe care o emite Soarele conține toate culorile din spectru, iar fiecare lumină are lungimea ei de undă. În spațiu, culorile nu interacționează cu nimic și din această cauză sunt percepute instant.
Pe Pământ, moleculele dispersează culorile, astfel încât numai cele galben și roșu reușesc să treacă.

Mult timp, omenirea a crezut că temperaturile ridicate de pe Pământ, cele din cursul verii, se datorează apropierii Pământului de Soare. În realitate, anotimpurile sunt date de înclinarea axei de rotație a Pământului.

După multe secole de cercetări, omenirea a aflat că Universul este format din materie neagră în proporție de 96%. Nu se vede, nu se simte, dar este acolo, spun oamenii de știință. A fost numită materie neagră pentru că negrul simbolizează necunoscutul.

Când și cum va dispărea Universul?

Expansiunea va continua la nesfârșit, sau poate gravitația va pune stăpânire pe întreg Universul și-l va copleși? Poate că se va stinge încetișor și va rămâne Marele Nimic.

CATEGORIES
Share This
>