Descopera

Lucruri uimitoare despre limitele corpului uman

S-a descoperit singura specie care poate supraviețui Apocalipsei. Modul bizar prin care respiră această specie de reptile, ar putea face ca aceasta să fie singura supraviețuitoare în cazul unei catastrofe globale care ar ucide viața pe Pământ.

Cercetătorii de la Universitatea din Utah au descoperit că monitorul de Savana ce face parte din familia Veranidae, poate obține oxigen în organism și atunci când inspiră și atunci când expiră, o trăsătură de obicei asociată păsărilor.

Este uimitor că am găsit asta la o specie de animale atât de diferită de păsări, a declarat biologul Mathew Wedel. Cercetătorii cred că această trăsătură este o adaptare a reptilelor la nivelul scăzut de oxigen de pe Pământ, în urmă cu milioane de ani. Cine știe, poate că atunci când un asteroid va lovi Terra, monitorii de Savana vor moșteni pământul, a spus Mathew Wedel.

Descoperirea sugerează că acest mod de a respira a apărut acum 270 de milioane de ani, adică cu 20 de milioane de ani mai devreme decât s-a crezut inițial.

Dar cu noi, oamenii, cum rămâne?

S-au efectuat studii și experiențe cu privire la limitele organismului uman. Durata în care o persoană poate rezista fără să mănânce este puternic influențată de moștenirea genetică.

loading...

O persoană poate rezista fără apă cam 10 zile. De pildă, faimosul Matahma Gandhi, a reușit să reziste 21 de zile fără să mănânce, acesta fiind protestul său pentru independența Indiei. Unele persoane au rezistat și 40 de zile fără să mănânce.

Există persoane care susțin că organismul uman poate supraviețui fără hrană și apă. Aceștia se numesc Breathariani. Prin voință și determinare, spun ei, se poate supraviețui. Să îți ții respirația 20 de minute sau să stai treaz 11 zile par recorduri supraomenești.
Care sunt limitele organismului uman?

Potrivit vechilor metode de educație chinezești, un călugăr care meditează într-o peșteră practică metoda Bigu, traducere fără grâne, prin care scapă de grija subzistenței. Începând cu 1926, o femeie a reușit să trăiască 35 de ani fără să mănânce.
Mai recent, cercetătorii au informat că un tânăr budist din Nepal și-a desfășurat meditația la umbra unui smochin, timp de mai mult de 11 luni, fără a consuma mâncare sau băutură de orice fel.

Dar ce putem spune despre somn?

Unele specii de animale, precum peștii sau struții, au capacitatea de a dormi doar cu o emisferă a creierului, cealaltă fiind atentă la prădători. După aceea le schimbă, lăsând jumătatea folosită să se odihnească. Oamenii nu au o astfel de capacitate. Fermierul vietnamez Ngoc Thai, în 1973, a fost lovit de friguri și după această situație nu a mai putut dormi 35 de ani. Medicamentele, alcoolul sau remediile naturiste nu au avut niciun succes.

David Blaine a reușit să-şi țină respirația sub apă timp de 17 minute. Dar oare a atins limita umană? Unele mărturii arată că yoghinii indieni au stat îngropați în pământ sau scufundați în apă timp de câteva zile, sfidând cunoștințele științifice în ceea ce privește oxigenarea moleculară.

creatie - Lucruri uimitoare despre limitele corpului uman

În mod natural oamenii sunt curioși în privința limitelor corpului uman. Când exemplele trec dincolo de tărâmul posibilului, rezultatele devin dificil de înțeles. Când cineva pare că-și separă dependența de acești factori vitali dătători de viață, suntem obligați să cercetăm ce anume ar putea susține corpul uman.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top