Istorie

Lucruri pe care nu le știai despre Egiptul Antic

Egiptul Antic reprezintă una dintre cele mai impresionante culturi din întreaga lume. De-a lungul timpului, numeroși oameni de știință au încercat să desfacă ițele acestei civilizații, dar cu fiecare descoperire efectuată, misterul de adâncește și mai mult.

Pentru a înțelege cât mai bine complexitatea acestei civilizații antice, am cules o serie de elemente fascinante din viața de zi cu a egiptenilor.

Testele de sarcină

Foarte puțini dintre noi au auzit că primul test de sarcină a fost inventat în Egiptul Antic. El nu era atât de complex precum cel din ziua de astăzi, dar eficiența sa era ridicată. În cele mai multe dintre cazuri, femeia bea o băutură specială, care conținea și alcool, și în funcție de cantitatea de vomă se stabilea dacă este însărcinată sau nu.

O altă modalitate de a descoperi sarcina era urinatul pe saci de orz, grâu și nisip. În momentul în care sacii cu grăunțe germinau, femeia respectivă era însărcinată.

Scufundarea Titanicului

loading...

Chiar dacă la prima vedere scufundarea Titanicului nu are nicio treabă cu civilizația egipteană, lucrurile sunt mai complexe de atât. William Stead a fost primul care a susținut că Titanicul a avut la bord mumia preotesei Amun. Aceasta era capabilă de blesteme și magie neagră, fapt pentru care în momentul în care a fost scoasă din mormânt a aruncat un blestem asupra celor care o transportau. În acest fel s-a născut legenda că Titanicul s-a scufundat din cauza blestemelor mumiei.

Vise profetice

În cultura egipteană visele erau considerate sacre. Imaginile pe care le experimentau pe timp de noapte reprezentau mesaje de la divinitate și erau tratate cu respect. Preoții erau plătiți cu bani mulți pentru a desluși mesajul viselor. Textele sacre arată că visele erau relatate cu lux de amănunte pentru că în cele din urmă detaliile puteau să facă diferența între viață și moarte.

Menționarea lui Iisus

În ultimii ani, a fost descoperit un manuscris egiptean în care era relatată o parte din viața lui Iisus. Nu s-a stabilit nici până în ziua de astăzi nici de cine fusese scris și nici perioada, dar un element extrem de important este că Iisus putea să-și schimbe înfățișarea. El nu putea să se transforme într-un animal, dar putea să ia diferite forme umane. Textul antic susține că Iisus putea să se transforme atât într-un copil, precum și într-un bătrân.

Un alt aspect important este Cina cea de Taină. Biblia susține că aceasta a avut loc într-o joi, dar textul spune că de fapt a avut loc într-o marți. Înainte ca execuția lui Iisus să aibă loc, Pilat din Pont a vrut să-l salveze, oferindu-se să-l omoare pe fiul său în locul Mântuitorului.

Magia

Magia a fost o știință în Egiptul Antic. S-au descoperit diverse texte care relatează cum preoții ajunseseră să dețină puteri impresionante. Ei puteau să trezească din moarte atât animalele, precum și pe oameni. Reînvierea oamenilor se realiza doar atunci când era o necesitate. De exemplu, un text relatează cum un martor fusese omorât și pentru că era nevoie de el într-un proces, s-a apelat la un preot pentru a-l învia. În acest fel s-a putut duce procesul la bun sfârșit și vinovații condamnați.

egiptul antic - Lucruri pe care nu le știai despre Egiptul Antic

Vindecarea bolilor

Egiptenii nu dețineau medicamente și nici tratamente specializate. Tratamentul fiecărei boli conținea anumite cântece magice, care surprinzător își făceau efectul și bolnavul se vindeca ca prin minune. Cu toate acestea, s-a descoperit că egiptenii erau capabili să execute operații chirurgicale de o complexitate ieșită din comun pentru timpurile în care trăiau. De unde aceasta capacitate? Nu se poate preciza cu exactitate, dar este cert că această civilizație deținea anumite secrete ale vieții care nouă încă ne sunt străine.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top