Take a fresh look at your lifestyle.

Lucruri mai puțin știute despre Soare! Iată ce se va întâmpla atunci când acesta va muri

Multe scenarii au fost lansate despre cum va sfârși planeta noastră. S-au făcut speculații cu privire la coliziunea cu o altă planetă, asteroizi sau comete. Alții susțin un pericol iminent creat de o gaură neagră, alții vorbesc despre Soare, ca un potențial pericol.

Soarele, viață și moarte


În fiecare secundă, Soarele consumă 600 de milioane de tone de hidrogen. Pe măsură ce rezerva de hidrogen se diminuează, Soarele se saturează cu heliu, care accelerează reacțiile de fuziune nucleară. Specialiștii declară că ultimele imagini surprinse relevă o intensificare activității solare.

Apa care se evaporă de pe suprafața Pământului acționează ca un gaz care produce fenomenul de efect de seră. Pământul este prins într-o capcană în care căldura poate fi devastatoare. În această situație, lumina poate deveni devastatoare, bombardând Pământul.

În ultima sa perioadă de viață, Soarele va deveni mai strălucitor cu 40% , căldura degajată va fi insuportabilă. Pământul va urma un scenariu identic cu cel al planetei Venus. Temperaturi extrem de ridicate, un sol arid și deșertic.

Moartea Soarelui


Când tot hidrogenul se va consuma, în acțiune va intra heliul. Soarele va deveni un gigant roșu. Soarele va pierde stratul exterior, masa și puterea sa gravitațională se se vor diminua, iar marele gigant roșu se va depărta de planeta noastră. Dimensiunile Soarelui vor deveni colosale, astfel încât el poate distruge planetele Mercur și Venus, ajungând în apropiere de planeta Marte.

Loading...

Conform specialiștilor, Terra are două variante. Fie va scăpa de puterea catastrofală a gigantului roșu, fie va fi distrusă de acesta.

Când heliul din compoziția acestuia se va termina, Soarele va muri.

Pitica albă


soare

După ce își termină toate rezervele, Soarele va începe să palpiteze și va contracta stratul exterior al atmosferei sale, până când va rămâne un nucleu fierbinte, înconjurat de o nebuloasă planetară.

Cu fiecare zi care va trece, nucleul se va răci, până când se va dispărea.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și