The news is by your side.

Lucruri mai putin cunoscute despre Jorge Bergoglio, Papa Francisc I

0

În fatidica zi de 13.03.2013, fumul alb a ieșit pe hornul Capelei Sixtine de la Vatican. Acest fapt anunță că lumea catolică are un nou Papă. Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă și și-a ales numele de Francisc I. Papa Francisc este cel de-al 266-lea papă, ales în al 75-lea conclav din istoria Bisericii.

Papa Francisc I s-a născut în Buenos Aires, Argentina, la data de 17 decembrie 1936. După ce a cochetat cu chimia, el a ales să studieze teologia și a intrat în Societatea lui Iisus. În 13 decembrie 1969 Bergoglio a fost hirotonit preot.

Papa Francisc I, bântuit de cifra 13, este apropiat de clasele de jos, criticând cu vehemență preoții care refuză să boteze copiii născuți în afara căsătoriei. În foarte multe rânduri, noul Papă a criticat corupţia și traficul de persoane. Probabil că va avea activitate intensă de a face curățenie la Vatican, după cum bine știm că numeroși cardinali se confruntă cu problema corupției.

Papa Francisc I este primul papă ales din afara Europei, chiar dacă unele surse susțin că el are origini din italia. Astfel se poate explica faptul pentru care a fost ales în funcția supremă.

Un alt aspect important de care a dat dovadă noul Papă este poziția sa față de homosexualitate. De mai multe ori Francisc I s-a opus proiectelor de lege argentiniene care încercau să permită homosexualilor să înfieze copii. Francisc I este de părere căadoptarea copiilor de către homosexuali este în opoziție totală cu planul lui Dumnezeu, dar și o discriminare a copiilor care urmează a fi înfiați„. Această poziție este puțin ciudată dacă luăm în considerare aspectul că asupra Vaticanului planează un sentiment de homosexualitate la nivel general.

francisc-I Lucruri mai putin cunoscute despre Jorge Bergoglio, Papa Francisc I

Nu-i plac mondenităţile, nu are maşină, se deplasează cu mijloacele de transport în comun şi a renunţat la somptuoasa locuinţă din Buenos Aires, destinată arhiepiscopilor. Imaginea sa a fost afectată de o carte care l-a acuzat că a permis arestarea a doi tineri preoţi, în timpul dictaturii militare.

Papa Francisc I are cont pe Facebook.

O altă curiozitate despre alegerea noul Papă se referă la declarația făcută de președintele american, Barack Obama, chiar înaintea alegerilor. Acesta susținea că și un Papă din America poate să conducă Biserica Catolică. Oare a contat aspectul politic în alegerea lui Francisc I?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și