Lucruri interesante despre șerpii din România

Lucruri interesante despre șerpii din România

Cu toate că șerpii au fost creaturi terestre, mulți dintre ei s-au adaptat vieții acvatice. Cu toate acestea, șerpii de mare nu au branhii, astfel încât ei sunt nevoiți să iasă la suprafață pentru a respira. Există 62 de specii de șerpi de mare veninoși, unii atingând lungimi de până la trei metri.

Se estimează că veninul unei reptile marine este de zece ori mai puternic decât al unui șarpe terestru. În prima fază, mușcătura șarpelui de mare nu este periculoasă. După 30 de minute se instalează primele simptome, dureri musculare, spasme, amețeli, paralizie respiratorie.
Deși s-au adaptat vieții marine, șerpii preferă apele puțin adânci, fiindcă trebuie să iasă la suprafață pentru a respira.

În România se află una dintre cele mai mari ferme de vipere din România. Acolo există peste 500 de exemplare, iar veninul este folosit în industria cosmetică. De la fiecare viperă se recoltează un gram de venin pe an, care costă 1400 de euro. Ferma a fost înființată imediat după revoluție.

Steve Ludwin este un american care lucrează într-un laborator în care se fac experimente cu reptile. El susține că veninul de viperă l-a înviorat și analizele au demonstrat că la cei 47 de ani pe care îi are, metabolismul este ca la 27 de ani.

Balaurul dobrogean este cel mai mare șarpe care trăiește în România. El poate atinge o lungime de peste doi metri și mai este numit șarpe pufăitor pentru șuieratul sinistru pe care-l produce.

În anul 1970, la Gura Portiței, a avut loc o întâmplare care a fost ascunsă mulți ani. În una din nopțile de vară, un grănicer a auzit un zgomot ciudat care venea din apă. A somat, după care a tras un foc de armă.

La fața locului s-au deplasat și alți soldați care au avut surpriza să vadă în apă un șarpe cu dimensiuni de peste șase metri, acoperit cu solzi care aveau o lungime de 8-9 centimetri. Unul dintre soldați s-a aventurat în apă și s-a înțepat într-un solz și timp de două zile a fost într-o comă profundă.

În anul 1987, minerii de la Altan Tepe au anunțat că au văzut în mină, la o adâncime de peste 500 de metri un șarpe uriaș, care a fugit într-o crăpătură a peretelui.

Specialiștii susțin că sub solul dobrogean există o specie de piton antic, care se găsea în toată Europa acum 3000 de ani. Se spune despre veninul de viperă că este o otravă de aur.

serpi

Veninul de viperă este un lichid vâscos, cu gust ușor acid, care se usucă repede la temperatura camerei. Veninul este eficient în diferite tratamente. Babilonienii au utilizat veninul de șarpe în combaterea anumitor boli, acum 4000 de ani.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)