Descopera

Lucruri fascinante despre cele mai misterioase peșteri din lume

Cea mai adânca peșteră din lume se află în Rusia și se numește Voronya, Peștera Ciorii. E a este situată în munții Caucaz si are o vechime de 5 milioane de ani. Peșterile din zona Caucazului s-au format odată cu creșterea munţilor.

Toate peșterile din zonă ocupa o suprafață de peste 16000 de metri, iar Voronya are o adâncime de 2197 metri. Peștera prezintă multe pericole printre care și aşa numitele cămine care sunt bazine pline cu apă. Cel mai adânc are o adâncime de 52 de metri.

În România, una dintre cele mai spectaculoase peșteri este Tăușoare. De peste 15 ani, peștera este îngrijită și păzită de un preot ortodox. Mulți au spus că lângă orașul Năsăud este un preot nebun care vizitează zilnic peștera.

Preotul a devenit custodele oficial al peșterii. Peștera a fost descoperită în anul 1955 și este cea mai lungă peșteră din munții Orientali. Galeriile se întind pe o distanță de 17000 de metri. Peștera adăpostește mirabilitul, un mineral unic in România. Peștera adăpostește patru specii de lilieci.

Ca să vizitezi peștera îți trebuie șapte ore. Acum câțiva ani, bolovani de peste 100 tone au blocat intrarea în peșteră.
Cea mai misterioasă peşteră din România se află la Limanu, Mangalia. Prezența vieții umane în interiorul peșterii datează din perioada dacilor. Peștera se întinde pe o suprafață de 4000 de metri și are numeroase culoare care se întrepătrund, fapt pentru care labirintul din subteran este aproape imposibil de descifrat.

Proconsulul Crassus, când a ajuns cu trupele la intrarea în peșteră nu a avut curaj să intre in peșteră. Peștera are în interior altare ale preoților daci și cranii de om sculptate în calcar.

loading...

Unul dintre cele mai interesante desene rupestre din interiorul peșterii este cel care înfățișează un bărbat solid, cu fața pătrată, care se odihnește pe un tron. Mâna dreaptă se termină cu o formă neregulată ovală, iar în cea stângă ține un scut.

Din peșteră se aude un zgomot ciudat. Speologii susțin că vântul ar fi cauza. Localnicii din Limanu susțin că paznicul peșterii îi ademenește pe profani pentru a pătrunde în spațiul mistic, unde vor fi sacrificați pentru eternitate.

Un alt fapt ciudat este faptul că tavanul peșterii este cioplit drept, iar în pereți sunt incastrate oase. Acest fapt este greu de explicat pentru că piatra trebuia topită, după care introduse oasele.

pestera - Lucruri fascinante despre cele mai misterioase peșteri din lume

Se spune că înlănțuirea de peșteri trece pe sub Dunăre și ajunge până la Varna. Această ipoteză nu a fost confirmată pentru că multe dintre galerii sunt surpate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top