Lucifer și Codex Gigas, biblia tuturor dracilor

Lucifer și Codex Gigas, biblia tuturor dracilor

Lucifer este stăpânul tuturor personajelor negative. El are o biblie și este menționat în numeroase scrieri antice. Diavolul a iubit atât de mult Pământul, încât a simțit nevoia să-l seducă, și la propriu dar și la figurat!

Codex Gigas, biblia lui Lucifer

Biblioteca Națională din Suedia deține o biblie care este considerată a opta minune a lumii medievale. Dimensiunile sale sunt impresionante, are o înălțime de 92 de centimetri și 75 de kilograme greutate.
Ea a fost numită Codex Gigas și conține 312 pagini de pergament. Pentru confecționarea sa a fost utilizată pielea de la 160 de animale. Ea conține diferite texte scrise în latină printre care Noul și Vechiul Testament, dar și incantații, calendare necrologice. Mulți specialiști au numit-o Biblia Diavolului.

Dacă la celelalte manuscrise medievale scrisul diferă de la o pagină la alta, mâna scribului obosea și se modifica automat și scrierea, în cazul de față, caligrafia nu diferă de la o pagină la alta.

Dacă scrierea a fost realizată de un singur om, acestuia i-au trebuit peste cinci ani să o scrie. A fost realizată o analiză grafologică și s-a constatat că toată cartea a fost scrisă de aceeași persoană.

Călugărul condamnat la moarte

La pagina 290, există un desen cu o lungime de 50 de centimetri care îl reprezintă pe diavol. Este neobișnuit un astfel de desen într-un manuscris medieval religios.

Legenda spune că un călugăr a fost condamnat la moarte. Ca să se salveze a promis că va scrie cea mai mare carte din lume. Ca să termine cartea a cerut ajutorul diavolului. Prețul ajutorului a fost să-l deseneze pe diavol.

Loading...

Lucifer a sedus Terra

Diavolul a suscitat un interes de mii de ani. Aparițiile sale sunt diferite, sub formă de fantomă, animal sau sub formă de om. În Biblie el este numit dumnezeul acestui secol. Se mai afirmă că el a sedus Terra.
Dumnezeu a creat trei arhangheli, Lucifer, Mihai și Gabriel. Aceștia conduceau îngerii.

Lucifer împreună cu armata lui de îngeri s-au revolta împotriva lui Dumnezeu. Lucifer sau purtătorul de lumină, a fost asimilat în unele civilizații cu divinitatea supremă. Mai târziu, în Evul Mediu, Lucifer este asimilat cu răul, cu diavolul.

În francmasonerie există un adevărat cult al lui Lucifer, cel care s-a opus lui Dumnezeu și a dorit să-i ia locul. La creștini, Lucifer este îngerul întunericului, diavolul sau satana.

Diavolul în bisericile românești

Iconografia unor biserici din România frizează canoanele ortodoxismului. Vorbim despre bisericile din Corund, Desești, Maramureș, Almaș Săliște, Hunedoara, în care întâlnim picturi care reprezintă pe diavol, iadul, creaturi ale infernului.

biserica cu draci-corund

Biserica din Corund, sau biserica cu draci, a fost pictată acum 300 de ani și este inedită prin picturile din interior. Lucifer este reprezentat în poarta iadului, unde un drăcușor cu un steag în mână suflă din trâmbiță. Lucifer îi întâmpină pe păcătoșii care sunt purtați pe spate de diavoli.

Inițial, biserica a fost ridicată pe un deal, în mijlocul cimitirului. În secolul al XIX-lea, a fost strămutată cu ajutorul boilor. Mutarea ei a fost foarte dificilă și a durat trei ani.
Pe peretele apusean al pronaosului sunt picturi care reprezintă păcatele oamenilor. Picturile au fost numite

Judecata de apoi, cu toate că în imagini nu apar Hristos și apostolii săi. Este o judecată a celor păcătoși făcută de diavoli. Păcătoșii, bărbați, femei, copii sunt spânzurați de limbă.

loading...

Related posts