LSD-UL, HALUCINAȚII COLECTIVE

LSD-UL, HALUCINAȚII COLECTIVE

În 16 august 1951, un fenomen misterios avea să se petreacă în orașul Pont Saint Esprit, Franța. Totul a început cu câteva persoane care acuzau dureri intestinale. La câteva zile, fenomenul se amplifică. Tot mai multe persoane au halucinații, în oraș se aud urlete, strigăte. Martorii descriau situația ca fiind un infern dantesc.

În noaptea de 24 august s-a produs un infern. Persoanele care se aflau într-un avion de pe un aeroport din apropierea localității și care trebuia să decoleze, s-au aruncat din avion, urlând îngrozitor. Zeci de persoane au fost internate în spitale neuropsihice.

S-a spus că este de vină diavolul, sau apa sau hrana. Alte persoane au acuzat brutarul care a fabricat pâinea, considerând că acesta a pus anumite prafuri halucinogene în pâine. Alți specialiști au considerat că acest tragic eveniment s-a produs din cauza CIA care a efectuat un experiment deasupra localității Pont Saint Esprit. Aceste supoziții aveau să fie verificate câțiva ani mai târziu.

În localitate a avut loc un fenomen de halucinații în masă. Mulți au încercat să se înece strigând că au stomacul plin cu șerpi, un copil a încercat să-și sugrume bunica.

Cei care au fost internați au fost legați de paturi și strigau că sunt urmăriți de animale fioroase. Cazurile au fost prezentate în jurnalele din întreaga lume.

După mai multe investigații, Frank Olson, biochimist, a ajuns la concluzia că a fost vorba despre un experiment militar. În anul 2009, el a descoperit un document datat 1951, emis de CIA către compania Sandoz, căreia îi solicita o cantitate mare de LSD, necesară pentru un experiment.

Loading...

Olson a declarat că deasupra zonei Pont Saint Esprit, dar și pe produsele alimentare a fost pulverizat LSD. În anul 2011, după declasificarea unor documente, s-a aflat că CIA a recurs la experimente cu agenți chimici și biologici asupra populației.

LSD-ul a fost testat, la început, pe agenți voluntari. În timp, situația a scăpat de sub control. S-a ajuns până acolo, încât agenții CIA își puneau unii altora LSD în băuturi. Pentru că nu mai aveau încredere, mulți veneau cu ceaiul sau cafeaua de acasă.

Midnight Climax a fost un amplu experiment CIA care s-a realizat în bordelurile din SUA. Prostituatele ofereau clienților un lichior în care puneau LSD. Clienții erau urmăriți de agenții CIA din spatele unor oglinzi.

LSD-UL

Un experiment terifiant l-a desfășurat CIA asupra unui bărbat de culoare, în scopul de a afla cât timp rezistă corpul uman la consumul de LSD. 174 de zile i-a fost administrat bărbatului LSD, după care s-a constatat că subiectul avea creierul distrus.

loading...

Related posts