The news is by your side.

Locuri secrete dar si fascinante

0

Continuam sa va prezentam alte cateva locuri din lume unde accesulmuritorilor de rand” este strict interzis. Faptul ca nu pot fi vizitate a creat in jurul lor nenumarate scenarii iar imaginatia unora ainflorit”. Interzis este orasul Mezhgorye din Rusia, Metro 2 din aceeasi tara, Camera 39 din Coreea de Nord, Ise Grande Shrine din Japonia si cine stie cate asemenea locuri vor mai fi existand pe Planeta!

Ise Grand Shrine

Este locul cel mai sacru din Japonia si, dupa cum se presupune, ar fi alcatuit din peste 100 de altare fiind cunoscut sub denumirea de Altarul Ise Grand dedicat Zeitei Soarelui Amaterasu. Altarul principal este cel mai important si dateaza din anul 4 i.H, dar, la fiecare 20 de ani e demolat si reconstruit, in conformitate cu ideea Shinto a mortii si a renasterii. In acest altar, au acces doar preotul sau preoteasa, cu conditia ca acestia sa faca parte din familia imperiala japoneza.

Camera 39

Dupa cum se presupune, in acest birou isi are sediul una dintre cele mai misterioase organizatii din lume a carei misiune ar fi aceea de a obtine sustinere straina pentru regimul din Coreea de Nord. Potrivit expertilor, banii obtinuti din afaceri necurate sunt folositi pentru a cumpara loialitatea oficialilor de rang inalt.

Metro-2 din Moscova

Se crede ca ar fi un sistem de linii de metrou, paralele cu metroul public din Moscova si ca ar fi fost construit pe vremea lui Stalin. Chiar daca niciodata nu a fost confirmata sau infirmata existenta acestei dubluri a metroului moscovit, se zvoneste ca s-ar gasi la o adancime cuprinsa intre 50 si 200 m si ar uni Kremlinul cu aeroportul Vnukovo, cu sediul Serviciului Federal de Securitate si cu un mic orasel subteran, Ramenki. Si daca tot este secret, nimeni nu poate spune nimic mai mult sau ca l-a vizitat.

Orasul Mezhgorye

Situata in Republica Bashkortostan din Rusia langa Muntele Yamantau, aceasta localitate ar ascunde un adevarat proiect subteran in caz de razboi nuclear. Aici, si chiar sub Muntele Yamantau, ar fi adapostite cele mai mari secrete ale Rusiei. Cunoscuta si sub numele de Ufa-105, asezarea a trezit suspiciuni si intrebari dar raspunsurile au fost mereu altele. Potrivit sursei Dreyc.com, proiectul de sub Muntele Yamantau a fost asociat cu asa-zisaMana Moarta”, adica aici ar fi puterea de comanda nucleara si sistemul de control al rachetelor strategice.

Locuri secrete si la Vatican

Majoritatea locurilor din micul stat, inclusiv turnuri, apartamente, laboratoare de restaurare, morminte sau arhive nu pot fi vizitate fara un pasaport special dat de Vatican. Printre locurile secrete ale Vaticanului amintim: Biroul Papal, cu vedere spre Piata Sf. Petru, Depozitul de sub Vatican unde Garda Elvetiana, cea mai mica armata din lume, isi tine munitia, Croitoria Vaticanului, Buncarul care gazduieste arhivele secrete, formate din 80 kilometri de rafturi ce contin artefacte de valoare inestimabila, Turnul Vantului, construit in 1580, Grotele de sub Basilica Sf. Petru, presupusul mormant al Sfantului Petru si Camera Lacrimilor.

locuri-secrete Locuri secrete dar si fascinante
Poate mai sunt si alte locuri unde ochii curiosilor nu pot patrunde, de aceea, fascinatia si imaginatia unora este debordanta.

Revista Magazin

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și