Bizar

LOCURI PERICULOASE ÎN LUME

Verkhoyansk este un oraș situat în Siberia, la 4828 km față de Moscova. Este cunoscut ca fiind polul rece. Râul Yana este îngheţat tot timpul anului. Temperaturile se încadrează între -60 și -40 grade Celsius. Din septembrie și până în martie ziua are mai puțin de cinci ore.

În perioada comunistă, orașul a fost folosit ca loc de exil. În prezent, orașul are 1500 de locuitori.

Lacul Kivu este situat între Congo și Rwanda. El conține 2,3 miliarde de metri cubi de gaz metan și 60 kilometri cubi de dioxid de carbon, care dacă ar fi emanat, ar declanșa o explozie care ar produce valuri de tsunami și ar ucide cele 2 milioane de persoane care trăiesc in zonă.

Satul Minqin, China, face legătura intre două deșerturi. În zonă, se înregistrează 130 de zile de vânt și praf. În ultimii 50 de ani, deșertul a acoperit 100 de kilometri pătrați de vegetaţie. Satul a fost numit zonă de dezastru ecologic.

Dallol este un oraș situat în Etiopia, în plin deșert. Localnicii l-au numit poarta de intrare în iad. În timpul verii, temperaturile ating 64 de grade Celsius. Regiunea este plină cu vulcani activi din cauza cărora se produc multe seisme. Dallol se mai numește și orașul fantomă pentru că a fost părăsit de localnici.

Somalia a fost numită stat eșuat. Războaiele interne, molimele și foametea sunt trei mari probleme cu care se confruntă Somalia. În perioada 2010-2012, au murit 260000 de persoane.

loading...

Portul Moresby din Papua Noua Guinee este locul în care se produc cele mai multe violuri, jafuri și crime. Totuși, lider mondial în acest domeniu este Brazilia. Într-un an, se produc 50000 de crime, de patru ori mai multe decât în SUA.

Kantubek, Uzbekistan, este un dezastru ecologic. În perioada comunistă, sovieticii au testat arme biologice. Pentru dezactivarea laboratoarelor, guvernul american a alocat 5 milioane de dolari. Până în prezent, au reușit să neutralizeze 200 de tone de antrax.

LOCURI PERICULOASE - LOCURI PERICULOASE ÎN LUME

Afganistanul deține un record teribil. Sovieticii au implantat peste 12 milioane de mine terestre. Speranța de viață în Afganistan este de 45 de ani.

loading...
To Top