LOCURI INTERZISE TURISTILOR. SE INTAMPLA LUCRURI INEXPLICABILE

Insulele sunt fascinante. Fiecare dintre noi și-ar dori să viziteze sau să locuiască pe o insulă Sunt însă insule și pline de pericole sau de povești triste. Una dintre acestea este Queimada Grande. Ea aparține de Brazilia și este nelocuită. Accesul turiștilor este interzis, numai cercetătorii au voie să o viziteze.

Toate aceste restricții sunt cauzate de faptul că posedă cea mai densă populație de șerpi. Numărul șerpilor raportat la suprafața insulei dă un rezultant înfricoșător. Vorbim despre cinci șerpi pe merul pătrat. Insula este plină de șerpi, pe sol, în arbori, în vechiul far care a fost abandonat.

Toți șerpii aparțin unei specii mortale. Veninul lor este unul foarte puternic. Această specie de șerpi este întâlnită numai pe această insulă.

Pentru herpetologi insula este un loc de studiu deosebit, pentru oamenii de rând este un coșmar. O altă insulă cu o istorie interesantă este Hashima. În secolul al XIX-lea, Mitsubishi cumpără această insulă deoarece avea zăcăminte de cărbune.

În jurul insulei a fost construit un zid înalt ca protecție împotriva vânturilor care sunt foarte puternice.
La început, pe insulă lucrau 800 de coreeni care erau prizonieri de război. În timp, activitatea de extracție a cărbunelui a crescut atât de mult încât, insula avea cea mai mare densitate din lume, 83500 de locuitori pe kilometru pătrat.

Pe măsură ce industria japoneză a înlocuit cărbunele cu petrolul, insula și-a pierdut din importanță iar populația a fost evacuată, în anul 1974.

În prezent, insula este pustie iar orașul arată ca o fantomă. Vegetația a invadat toate clădirile iar vânturile foarte puternice îți dau senzația de sinistru.

loading...

O altă insulă are o istorie și mai interesantă. În anul 1950, Julian Santana Barrera se mută pe insula Xochimilco care aparține Mexicului. La câteva luni de la mutarea sa, el descoperă într-un canal o fetiță înecată. În memoria și amintirea fetiței el a început să adune păpuși pe care le-a agățat în copacii de pe insulă.

Spectacolul este halucinant, mii de păpuși agățate în arbori. În anul 1980, Barrera a fost descoperit înecat într-un canal. A fost ultimul locuitor al insulei.

Este o operă absurdă și grandioasă iar legendele spun că noaptea păpușile se mișcă și vorbesc. O altă insulă cu o istorie la fel de interesantă se află în Marea Tasmaniei și se numește Tintin. Este o insulă de culoare neagră formată pe o imensă structură de lavă solidificată, în interiorul unui vulcan. În mijlocul insulei, lava a format o piramidă înaltă de 530 de metri.

În anul 1930, cercetătorii au făcut o descoperire extraordinară. În interiorul piramidei au găsit o specie de larvă, care era considerată dispărută și care atinge lungimea de 30 de centimetri.

O altă insulă părăsită este Poveglia, situată în apropiere de Veneția. Legenda spune că este un loc bântuit. Începând cu secolul al XIV-lea, toți bolnavii diagnosticați cu ciumă erau transportați pe această insulă. Peste 140000 de oameni și-au dat sfârșitul pe această insulă.

download - LOCURI INTERZISE TURISTILOR. SE INTAMPLA LUCRURI INEXPLICABILE

În anul 1922, a fost deschis un azil psihiatric unde, se spune că, medicii făceau teste interzise de lege. Unul dintre medici s-a sinucis, aruncându-se de pe acoperișul azilului.

În anul 1968, azilul a fost închis iar insula este abandonată. Pescarii evită să pună piciorul pe insulă pentru că, spun ei, se aud bătăile orologiului de pe frontispiciul azilului.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns