Bizar

Locuri din lume unde moartea este interzisa

Moartea este actul suprem la care este supusă orice ființă de pe această planetă. De-a lungul timpului, au existat foarte mulți oameni care au încercat să deslușească misterul morții, ba chiar să păcălească moartea într-un fel sau altul. Bineînțeles că nu au reușit, cauză pentru care în anumite locuri de pe Terra, moartea a devenit interzisă. Adică nu ai voie să mori indiferent de circumstanţele prin care treci.

Un astfel de loc este insula japoneză Itsukushima, care în decursul anilor a devenit un loc sacru, unde spiritualitatea s-a instalat în toată splendoarea sa. Pe insulă sunt interzise nașterile, dar și moartea. Itsukushima se află la circa 20 km de Hiroshima și deține o suprafață de 4 km lățime și aproximativ 10 km lungime. Aici se regăsesc foarte multe temple budiste și doar bărbații au acces pe insulă pentru a duce o viață spirituală demnă.

Un alt loc în care moartea este interzisă este orașul francez Sarpourenx. Se află la o distanță foarte mică de Bordeaux. Cu câțiva ani în urmă, primarul orașului a luat o hotărâre incredibilă și a interzis oamenilor să moară pentru că cimitirul orașului devenise neîncăpător. Cine dorește să moară trebuie să meargă într-un alt oraș, acolo unde și-a cumpărat loc de veci în prealabil.

Longyearbyen - Locuri din lume unde moartea este interzisa

De asemenea, orașul norvegian Longyearbyen adăpostește aceeași viziune despre moarte. Nimeni nu are voie să moară pentru că datorită faptului că este unul dintre cele mai nordice orașe din lume și temperaturile sunt foarte scăzute, corpul uman nu regăsește condițiile necesare pentru a se descompune. Astfel, moartea, cât și înmormântarea sunt interzise în Longyearbyen. În ultimii 70 de ani, nimeni nu a fost înmormântat în acest oraș.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top