Mistere din Romania

LOCURI BÂNTUITE ÎN ROMÂNIA, CASA JEAN TROIANOS DIN BRĂILA

În jurul casei Jean Troianos din Brăila sau casa cu stafii, s-a creat o adevărată legendă. Casa a fost construită în anul 1900, în stil art-deco. Este o casă somptuoasă, un simbol al succesului capitalist.

Casa a fost construită de Nicolachi Mavrocoldulas, un bogat exportator de grâne. Povestea spune că, nebun de gelozie, Mavrocoldulas și-a ucis soția și a zidit-o în zidurile casei, după care a plecat în Grecia și nu s-a mai întors.

Cumpărătorii au început să apară, încântați de arhitectura casei. După puțin timp, casa era din nou pusă în vânzare. Casa nu se lăsa să fie locuită. Tot mai multe persoane au început să se întrebe care este explicația. Slugile casei au început să povestească întâmplări despre fantoma Voicăi, soția ucisă, care bântuia noaptea prin casă.

Mult timp, casa nu a mai fost locuită. După un timp, casa a fost preluată de stat și a devenit sediul unei administrații financiare, însă, nu pentru mult timp.

Până în anul 1957, casa a fost locuită de bolșevicii care veniseră în România. După acest an, casa a fost transformată în cămin de bătrâni.

Povestea lui Mavrocoldulas este una demnă de un film. El era deosebit de bogat, avea vârsta de 60 de ani și era un împătimit al vânătorii.

Într-o iarnă, a plecat în Bărăgan la vânătoare de vulpi. L-a prins un vifor năprasnic, astfel că, a fost nevoit să se adăpostească în casa unui țăran din satul Însurăței.

Acesta avea o fiică pe nume Voica, de o frumusețe extraordinară. Grecul se îndrăgostește de fată și o duce la Brăila, unde îi construiește faimoasa casă. Fericirea nu a durat mult. Prietenii apropiați i-au insuflat ideea că, Voica îl înșală.

În una din seri, i-a spus că pleacă la vânătoare. S-a întors după puțin timp și și-a găsit nevasta în brațele amantului. Cuprins de ură, a împușcat-o. Negustorul a părăsit țara și se pare că, s-a sinucis.

Bătrânii care au locuit în casă, au povestit că fantoma Voicăi apărea în fiecare noapte. În anul 1985, clădirea este renovată și în zidul din subsol a fost descoperit un schelete. Osemintele aparțineau unei femei în vârstă de 30 de ani. Craniul prezenta gaura unui glonț.

Bătrânii din cămin, povesteau că, noaptea auzeau tânguielile Voicăi. În prezent, casa a fost revendicată de o familie de români stabilită în Elveția.

CASA JEAN TROIANOS - LOCURI BÂNTUITE ÎN ROMÂNIA, CASA JEAN TROIANOS DIN BRĂILA

Această întâmplare a devenit subiectul cărții Fiul lui Monte Cristo, scrisă de Theodor Constantin. Partea interesantă este că, scriitorul a scris în roman, cu mult timp înainte să fie revendicată, că ultimul proprietar al casei trăiește în Elveția. Putem să tragem concluzia că, subiectul cărții este inspirat după o întâmplare adevărată.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top