LISTA LUI DUGHIN: Principalii presupuși colaboratori ai Moscovei din România

O parte din românii puși pe lista lui Dughin, neagă cu vehemență, faptul că ei sunt oamenii rușilor și că ar lucra pentru Rusia. Nu dezmint însă și faptul că au o relație strânsă cu Dughin, fondatorul și ideologul Noii Rusiei. Un grup de hackeri ruși, Shaltai Boltai, au reușit să spargă email-ul lui George Gavrisha, unul dintre asistenții lui Dughin.

În arhiva computerului s-au descoperit documente din care reiese faptul că, Dughin forma grupuri de interese în mai multe țări, care să militeze pentru Rusia. Printre români amintim pe Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dan Puric. Dughin este ideologul președintelui Putin. El se folosește de bani, ortodoxie, valori conservatoare, pentru a crea un așa-numit grup de prieteni ai Rusiei.

Potrivit unui site ucrainean, preluat și de situl În linie dreaptă, Dughin a atras în sfera sa de influență personalități politice din România, dar și rectori, profesori universitari, actori, preoți, avocați. Digi 24 i-a contactat pe Adrian Năstase, care a refuzat să facă comentarii, precum și pe Ion Iliescu, care a transmis prin purtătorul său de cuvânt că Dughin este un personaj excentric și că refuză să facă comentarii.

Pe această listă seaflă și numele lui Viktor Orban, premierul Ungariei. Există documente care atestă faptul că Dughin a purtat discuții cu fiecare dintre aceștia pentru a adera la o mișcare prorusă. Un rol important în formarea acestei mișcări se pare că l-a avut postul de televiziune, Russia Today. Postul este finanțat de Kremlin și din 2015, el va transmite și în România. Dintre personalitățile care fac parte din această listă amintim.

Dan Zamfirescu – istoric, unul dintre principalii ideologi naționaliști ai lui Ceaușescu.
Doru Tompea – Rector Universitatea Petre Andrei, Iași. Este membru marcant PSD, Iași.
Momcilo Lubrici – Rector Universitatea Dimitrie Cantemir, București.
Ion Coja, profesor universitar, anti-american
Dan Puric, actor, scriitor ortodox conservator
Mircea Dogaru, colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. A strâns cele două sute de mii de semnături pentru a putea candida la funcția de președinte, Theodor Meleșcanu.

Loading...

Alexandr Dughin este filosof și politician care conduce Partidul Euroasiatic. Partidul își propune formarea unei alianțe între Rusia, țările din estul Europei și unele din Orientul Mijlociu, capabilă să se opună dominației americane. În iunie anul acesta Dughin a făcut o vizită în România. El declara în 2013, după o vizită făcută tot în România, că această alianță ar putea duce România către unirea cu Moldova, în care s-ar fi reintegrat Transnistria. Toată lumea ar avea de câștigat, susținea Dughin. Specialiștii în geopolitică din România spun că nu trebuie să trecem cu vederea această declarație, dat fiind tensiunile dintre Est și Vest. Pe data de 1 Decembrie, Dughin a transmis un mesaj României.

dughin-mail

România, ești Profundă! ROMÂNIA, fă-te Mare!  Pe această listă sunt și numele unor politicieni și oameni de stat din străinătate.
Fostul președinte al Serbiei, Kostunica, premierul Slovaciei, Fico, fostul premier al Turciei Demirel. Credem sau nu credem între Vest și Est există tensiuni. Nu trebuie să ne așteptăm la un război convențional, cu arme și tancuri. Războiul se duce cu arme economice. Vezi gazul rușilor! Să ne uităm ce se petrece în Ucraina, Moldova și chiar Ungaria care fierbe la propriu și la figurat. Din păcate, România este granița de est a lumii occidentale.

Vă reamintesc un singur lucru, după care vă las să gândiți singuri, dacă este ceva de gândit.  Televiziunea Russia Today a transmis zile întregi, live, din Pungești, atunci când au fost protestele împotriva exploatării gazelor de șist.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și