Take a fresh look at your lifestyle.

Liniile de la Nazca, mesajele pământenilor pentru cei din spațiu?

Liniile de la Nazca sunt unul dintre cele mai mari mistere de pe această planetă. Originea acestor linii este necunoscută, iar scopul lor este o adevărată enigmă, care provoacă numeroase controverse printre arheologi.

Peste 800 de linii drepte, 300 de desene geometrice, 70 de desene reprezentând animale, toate acestea formează misterioasele linii de la Nazca, Peru. Ca vechime, ele sunt situate în secolul al V-lea î.e.n. Cine le-a construit și în ce scop sunt întrebări care au suscitat multe discuții.

Liniile de la Nazca, forme ciudate

Desenele reprezintă imagini precise de pești, maimuțe, umanoizi. Totul a culminat cu o descoperire care a fost făcută în anul 2017. În apropiere de Nazca, a fost descoperit un mormânt în interiorul căruia erau mai multe schelete care prezentau la mâini trei degete.

Tot mai mulți specialiști consideră că geoglifele nu reprezintă niște desene artistice, ci un mesaj pe care locuitorii l-au dat unei civilizații extraterestre cu care intraseră în contact. Mesajul trebuia să fie unul vizibil, realizat pe zeci de kilometri, pentru că se dorea revenirea celor care erau considerați zei. Zeii veneau de undeva din ceruri, numai de acolo geoglifele puteau fi observate.

Vizibile numai din spațiu

Geoglifele au fost descoperite în anul 1927 și au fost date uitării până în anul 1939, când un cercetător american începe să le studieze. Desenele se întind pe o suprafață de 450 kilometri pătrați. Imaginile cu animalele reprezentate au o lungime de peste 250 de metri.
Întrebarea pe care și-au pus-o nu numai oamenii de știință a fost de ce populația de indieni Nazca a creat astfel de figuri, vizibile numai din avion, acum mai bine de 2000 de ani. Ce cunoștințe avea acea populație despre avioane, zboruri, cosmos?

Paul Kosk a fost primul cercetător care a constatat că în timpul solstițiului de vară, liniile sunt foarte vizibile din avion. S-a emis ipoteza că geoglifele reprezintă un gigantic calendar astronomic care permitea populației să-și organizeze activitățile religioase și agricole.

Loading...

Câțiva ani mai târziu au fost descoperite geoglife asemănătoare cu cele de la Nazca și în Kazahstan. Diametrul figurilor variază între 90 și 400 de metri. Una dintre figuri reprezintă o svastică care are o lungime de câteva sute de metri și este vizibilă numai din avion.

Mesaje trimise în spațiu

Liniile de la Nazca

Sunt specialiști care susțin că geoglifele, piramidele, sunt semne vizibile pentru o civilizație misterioasă din Univers, care urma să se reîntoarcă pe pământ.

Civilizația Nazca nu a lăsat alte urme decât celebrele geoglife. Nu sunt date despre apariția, existența și dispariția în mod misterios a cestei civilizații. După ce au construit geoglifele, membrii acelei civilizații au dispărut, ca și cum, cineva din Univers a venit și i-a preluat.

loading...

Comentariile sunt închise.