Bizar

Lincoln şi Kennedy, destine paralele sau un ciclu incredibil de paralelisme?

Lincoln şi Kennedy
0views

 

Asasinarea în condiţii asemănătoare a preşedinţilor americani Lincoln şi Kennedy a reprezentat doar ultima verigă a unui ciclu incredibil de paralelisme ale destinelor celor doi mari oameni de stat americani: Să fie doar simple coincidenţe?

Dacă răspunsul este da, atunci putem spune că aceste coincidențe sunt de-a dreptul incredibile, iar dacă nu, atunci trebuie să dăm vina pe destin pentru că altă explicație logică nu există.

Iată care sunt cele mai stranii coincidențe între președinții americani Lincoln şi Kennedy

· Lincoln a fost ales ca deputat în Congres în anul 1846, Kennedy exact cu 100 de ani mai târziu în anul 1946 -· Lincoln a devenit preşedinte lin anul 1860, Kennedy în anul 1960.

· Asasinul lui Lincoln John Wilkes Booth s-a născut în anul 1839, asasinul lui Kennedy Lee Harvey Oswald în anul 1939. Atât, Booth, cât şi Oswald, erau originari din sudul UŞA; ambii au murit înainte de a fi judecaţi.

· Booth l-a omorât pe Lincoln într-un teatru, după care s-a ascuns într-un depozit; Oswald l-a ucis pe Kennedy dintr-un depozit, după care s-a refugiat într-un cinematograf.

Loading...

· Ambii preşedinţi au declarat în ziua asasinării lor că au presimţirea că li se va întâmpla ceva tragic.

· Lincoln a avut o secretară cu numele de Kennedy, care l-a sfătuit pe Lincoln să nu meargă în acea seară la Teatrul din Washington; Kennedy a avut o secretară cu numele Lincoln, care l-a sfătuit pe Kennedy să nu meargă la Dallas.

· Ambii au fost ucişi în prezenţa soţiilor. Ambii au fost împuşcaţi în ceafă.

· Ambele asasinate au avut loc într-o zi de vineri.

· Lincoln a fost asasinat în Teatrul Ford, Kennedy într-o limuzină de tip Ford-Lincoln.

· Funcţia de preşedinte a fost preluată de oameni politici originari din sudul USA, ambii cu numele de Johnson: Andrew Johnson (născut în 1808) şi Lyndon Johnson (născut în 1908).

· Ambele soţii ale celor doi preşedinţi au pierdut câte un copil cât au stat la Casa Alba.

· Cu o săptămână înainte de a fi asasinat Lincoln era în vacanţă în Monore, Maryland, iar Kennedy cu o săptămână înainte de asasinat era în vacanţa cu Marilyn Monroe.

Nașterea lui Abraham Lincoln

La data de 15 aprilie 1995 televiziunea germană a transmis o emisiune foarte interesantă despre împrejurările neobişnuite în care s-a născut preşedintele american Abraham Lincoln. Părinţii locuiau singuri, într-o mică fermă izolată, mama fiind deja în aşteptarea primului copil.

La apariţia primelor dureri ale naşterii, soţul a rugat pe un vecin să cheme de urgenţă un medic sau pe moaşa din proxima localitate. Vecinul s-a dus, dar a adus vestea că nu i-a găsit pe niciunul acasă, ambii fiind chemaţi la intervenţii în altă parte, urmând să se reîntoarcă abia după câteva zile.

Cu câteva minute înainte de naştere, a intrat în casă o femeie care s-a prezentat drept a fi moaşa din localitatea învecinată, ajutând apoi la venirea cu bine pe lume a fiului lor. A doua zi, înainte de plecare, tatăl copilului a întrebat moaşa ce-i datorează.Am o singură rugăminte” – a răspuns aceasta -daţi-i numele de Abraham”, după care a părăsit casa.

La câteva secunde după ce moaşa a plecat, tatăl a ieşit şi el din casă, dorind s-o însoţească pe drumul singuratic de la ferma până spre localitatea învecinata de unde venea, dar, spre marea lui uimire, n-a mai văzut pe nimeni: moaşa dispăruse. Nedumerit, a revenit în casă. Nu peste mult timp, perechea Lincoln a fost vizitată de către preotul satului, căruia i-au relatat despre norocul de necrezut avut cu moaşa satului, sosită, ca prin minune, tocmai la momentul oportun.

Lincoln şi Kennedy

Nu mică le-a fost uimirea când preotul, surprins, le-a spus că moaşa cu acel nume, era moartă deja la data naşterii copilului, decedând la răsturnarea căruţei în care se afla, pe un drum de ţară!loading...