Descopera

Limbajul de la Tartaria: A fost descoperita o alta piatra straveche de 7.500 de ani

În luna august, atunci când se efectuau săpăturile pentru construirea autostrăzii Sibiu-Nădlac, a fost descoperit un oraş mai vechi decât piramidele. Arheologii români l-au situat la o vechime de peste 7.500 de ani şi a aparţinut culturii neolitice “Turdaş”, din sudul Transilvaniei. Odată cu această descoperire de senzaţie, a mai fost scoasă la lumină o piatră pe care sunt însemnate mai multe semne ciudate. După ce mai multe analize au fost efectuate, s-a stabilit că scrierea aparţine alfabetului de la Tărtăria.

Vă trimit ceea ce am văzut la Turdaş, pe traseul excavaţiilor autostrăzii. Am fost acolo cu profesorul Victor Crăciun, senatorul Avram Crăciun şi fotograful Virgil Jireghie de la Arad. Priviţi înscrisurile şi comparaţi-le cu cele de la Tărtăria şi Oteleştii de Iaşi! Este numitorul comun al existenţei noastre inteligente de mii de ani”, ne-a declarat generalul în rezervă dr. Mircea Chelaru pentru Libertatea.

alfabetul de la tartaria - Limbajul de la Tartaria: A fost descoperita o alta piatra straveche de 7.500 de ani

De-a lungul timpului şi alte tăbliţe inscripţionate cu scrierea de la Tartăria au mai fost descoperite pe teritoriul ţării noastre. Acest alfabet este considerat cel mai vechi din lume şi cu toate acestea continuă să rămână nedescifrat.

Cel mai fascinant lucru este că semnele limbajului de la Tărtăria se regăsesc şi în scrierile sumeriene, în cele arhaice greceşti, dar şi în scrierile feniciană şi etruscă. Acest fapt poate să certifice ideea că limbajele enumerate anterior se pot trage din limba mamă de la Tărtăria. Acest fapt se poate justifica şi prin datarea alfabetelor în timp, dacă cel sumerian are o vechime de 5.500 de ani, cel descoperit pe teritoriul României are undeva peste 7.500 de ani.

Conform datelor colectate s-a stabilit că limbajul de la Tărtăria a dispărut în jurul anului 3.000 î. Hr., în clipa în care omenirea a făcut trecerea de la Epoca Pietrei la Epoca Bronzului. Tot în această perioadă alte civilizaţii precum cea sumeriană, cea din zona actualului Irak, şi civilizaţia Harapa, din vechea Indie, au dispărut brusc fără nicio explicaţie. Este ca şi cum o lume veche s-a evaporat pentru ca o altă nouă să-i ia locul.

tartaria - Limbajul de la Tartaria: A fost descoperita o alta piatra straveche de 7.500 de ani

Acest fapt dramatic a fost inscripţionat şi în deja celebrul calendar mayaş, în care s-a specificat clar că în jurul anului 3000 î. Hr. lumea veche urma să dispară fiind înlocuită de una nouă. Calendarul mayaş a început în anul anul 23.613 î.Hr. şi se sfârşeşte pe 21 decembrie anul acesta. În toată această perioadă cinci lumi distincte s-au format, precedenta fiind înlocuită de o altă nouă după 5.125,36 de ani. Interesant este că după 21 decembrie 2012, atunci când se termină lumea noastră niciuna nu va mai începe. De aici putem concluziona fie că după sfârşitul lumii calendarul va porni de la zero sau lumea actuală va continua până la infinit.

loading...

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top