Liliac de dimensiunea unui om a fost capturat de armata peruviana

Liliac de dimensiunea unui om a fost capturat de armata peruviana

Armata peruviană a raportat că a reuşit să captureze un animal de-a dreptul impresionant. Un liliac gigant, de mărimea unui om, a terorizat un sat din jungla amazoniană. Sătenii au apelat la serviciile armatei, care în cele din urmă după mai multe încercări, a reuşit să captureze liliacul gigantic.

Animalul înfometat atacase mai multe persoane şi devenise indezirabil în zonă. Atât oamenii cât şi animalele deveniseră înspăimântaţi de probabil cel mai mare liliac din lume, care după cum se poate observa şi în fotografia ataşată, măsoară aproximativ2-3 metri.

Trish Wimberley Institutului Biologic de Cercetare din Australia susţine că nu a mai văzut în viaţa sa un asemenea specimen şi că nu există nicio specie care să atingă asemenea dimensiuni.  Wimberley crede că fotografia a fost trucata şi din această cauză liliacul gigant pare atât de mare.Trebuie doar să priveşti la sabia din poză ca să-ţi dai seama de adevăratele dimensiuni ale animalului.”, a mai adăugat  Wimberley.

Cu toate acestea biologii au descoperit recent o specie de liliac gigant, numită Vampyrum spectrum, care trăieşte prin anumite zone din Nicaragua.  Vampyrum spectrum este extreme de rar întâlnit, şi este un prădător cu dinţi de temut şi când îşi desface aripile ajunge chiar şi la 3 metri. Se întâmplă foarte rar să atace oameni, de obicei copii.

Totuşi, a fost odată un liliac vampire gigant, despre care experţii spun că a trăit la sfârşitul pleistocenului. Este vorba despre Desmodus dracula, despre care se zice că se poate că încă să mai existe în cele mai neexplorate şi exotice colţuri ale lumii, chiar Nicaragua.

Loading...

loading...

Related posts