Mistere

da vinci
Personalitati

LEONARDO DA VINCI, OMUL MISTERELOR

3views

Caterina di Meo Lippi a fost mama lui Leonardo da Vinci. La vârsta de 15 ani rămâne însărcinată cu avocatul Ser Pierto da Vinci, care lucra la Florența și avea vârsta de 25 de ani.

Caterina era orfană și trăia cu bunica ei într-o casă pe o colină, la o distanță de 1,5 kilometri de Florența. Bunica sa moare în anul 1451, iar un an mai târziu, Caterina rămâne însărcinată. A fost o mare dramă să rămână însărcinată în afara căsătoriei. Copilul a fost crescut de bunicul din partea tatălui.

Când Leonardo a mers la Florența la studii se numea Leonardo al lui Ser Pietro da Vinci. Mama sa s-a căsătorit cu un fermier cu care a mai avut un băiat și patru fete. A dus o viață plină de lipsuri. Mai târziu, Caterina a fost luată la Milano de către Leonardo, unde a și fost înmormântată.

Leonardo da Vinci moare în anul 1519, și a fost îngropat în capela Saint Florentin din castelul Amboise din Valea Loirei, Franța. În urma revoluției din anul 1802, castelul și capela au fost distruse. Zecile de picturi care erau expuse în castel au fost furate sau distruse.

În anul 1863, au fost descoperite oseminte într-un mormânt printre ruinele capelei. Pe mormânt era scris LEO DUS VINC. Cronicile vremii au scris, craniul descoperit era deosebit de mare, semn că posesorul a avut un creier excepțional.

Loading...

Osemintele au fost mutate in capela Saint Hubert. Specialiștii speră să descopere urme de ADN pe caietele de însemnări ale artistului, pe picturi, pentru a putea identifica dacă osemintele aparțin cu adevărat marelui Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci nu a fost numai un mare pictor. El a fost militar, inginer, inventator, dar și acuzat de acte de spionaj. Da Vinci era un personaj excentric prin ideile sale, vestimentație. Era considerat un adevărat dandy.

da vinci

Un tip înalt, 1,95 metri, purta barbă, era rafinat. La vârsta de 24 de ani, da Vinci este în centrul unui scandal. I se face un denunț anonim pentru sodomie. Pentru că în acest scandal era implicat și nepotul familiei de Medicis, scandalul este aplanat.

loading...