Bizar

LEONARDO DA VINCI, ÎNSEMNATUL

Din cauza faptului că era stângaci, lui Leonardo da Vinci i se mai spunea și Însemnatul. Mult timp, mâna stângă a fost considerată partea răului. Pe lângă faptul că era stângaci, Leonardo putea să scrie invers. Toate notițele lui sunt scrise astfel.

Leonardo da Vinci era considerat de contemporanii lui un ciudat. El putea să scrie și să vorbească invers. Mult timp, s-a crezut că această capacitate este o boală pentru că îi lipsea spontaneitatea dialogului. În realitate, da Vinci dădea dovadă de o minte genială, surprindea cele mai mici detalii.

Pentru că obosea foarte repede, da Vinci dormea 15 minute la fiecare patru ore. Era un taciturn, retras, desena tot timpul și un vegetarian convins. Numai solitudinea îți oferă libertatea, spunea da Vinci.

Au existat situații în care da Vinci nu putea să vorbească. Se producea un blocaj. Preocupat de boala de care suferea, a fost primul cercetător care a făcut secțiuni craniene, convins fiind că boala lui provine de la creier.

Când a început să picteze fresca Cina cea de taină, i-a uimit pe toți cu tehnica lui de lucru. În mod clasic, pigmenții de tempera erau aplicați pe un perete ud. El a lucrat pe un perete uscat, pentru că avea nevoie de timp pentru a reda toate detaliile.

Scriitorul Dan Brown era convins că în dreapta lui Iisus a fost pictată Maria Magdalena. S-a spus că este o influență de proveniență gnostică. Și în evangheliile canonice, mai ales în cea de după Ioan, se vorbește despre un apostol, mult prea iubit de Învățător. Acesta era surprins stând la pieptul Învățătorului ca un copil.

Mult mai târziu, specialiștii au remarcat faptul că feciorelnicul personaj are trăsăturile lui da Vinci din perioada în care acesta era tânăr. Dacă priveşti în oglindă fresca, personajul este în stânga Mântuitorului, stânga fiind pecetea lui da Vinci.

Revenind la teoria lui Dan Brown, acesta îl considera pe da Vinci Mare Maestru al Prioriei Sionului, frăție întemeiată pentru a-i proteja pe adepții supraviețuitori ai lui Iisus de prigoana vremii.

da vinci - LEONARDO DA VINCI, ÎNSEMNATUL

Mesajul lui da Vinci pe care l-a dat în Cina cea de Taină a fost că enigmaticul personaj din dreapta lui Iisus, Maria Magdalena sau poate chiar el, ar fi trebuit să conducă biserica și nu cei care au transformat învățămintele lui Iisus într-o afacere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top