The news is by your side.

Leonardo da Vinci a ascuns un cod secret in pictura Mona Lisa

0

Cel mai faimos portret al lui Leonardo da Vinci este unul dintre cele mai mari mistere din toate timpurile. Este vorba despre celebra pictură Mona Lisa, care fascinează și ridică mari semne de întrebare, cu privire la aspectul dar și zâmbetul său, chiar și după 500 de ani.

Cel mai recentă explicație cu privire la identitatea Monei Lisa este că pictorul a încercat să reproducă varianta sa feminină. Chiar dacă pare incredibil, ultimele studii ale picturii demonstrează că da Vinci avea aceleași caracteristici precum Mona Lisa. Analiza digitală a mai arătat că artistul a folosit o tehnică specială pentru crearea zâmbetului. Este vorba despre tehnica sfumato, care a fost folosită pentru prima dată de Leonardo da Vinci și constă în suprapunerea multiplelor straturi translucide de culoare ce sunt aplicate în tușă extrem de subțire, asemănătoare tușei de culoare folosită în acuarelă, pentru a reda senzația de formă, volum și adâncime. Datorită acestei tehnici zâmbetul este atât de șiret și misterios, lăsând loc interpretărilor.

O echipă de cercetători de la Comitetului Național pentru Patrimoniu Cultural, Italia, a reușit să facă o descoperire incredibilă cu privire la tabloului lui da Vinci. Artistul a dorit să transmită un mesaj secret urmașilor săi, fapt pentru care a incorporat mai multe litere și cifre pe chipul Monei Lisa. Aceste litere și cifre nu sunt vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop. De exemplu, în ochiul stâng al picturii se regăsesc literele LV, iar în cel drept literele CE. De asemenea, pe fruntea misterioasei doamne, specialiștii au descoperit numeroase alte litere însoțite de cifre.

mona-lisa Leonardo da Vinci a ascuns un cod secret in pictura Mona Lisa

Până în prezent nimeni nu a reușit să spargă codul secret pe care da Vinci l-a inserat în pictura să, dar cercetările continuă. Gurile rele susțin că de fapt Leonardo da Vinci era homosexual și din această cauză a pictat versiunea feminină a sa. Aceasta este pur și simplu o speculație meschină care nu va fi demonstrată niciodată. Cert este faptul că pictorul ajunsese la un grad impresionat al cunoașterii, pe care a încercat s-o transmită urmașilor săi prin diverse ghicitori. Una dintre ele este și misteriosul tablou Mona Lisa.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și