The news is by your side.

Lentilele de contact colorate, o cale directa spre orbire

0

Colorate sau cu diverse modele, lentilele de contact au câştigat teren în faţa ochelarilor clasici în ultimii ani. Sunt preferate pentru că sunt comode şi pot schimba culoarea ochilor în funcţie de dorinţele fiecăruia.

Cu toate acestea, lentilele de contact dacă nu sunt folosite corect pot provoca diverse boli ale ochiului care merg până la orbire. Rieter Russo de la Centrul Medical de la Universitatea Loyola, Statele Unite ale Americii, responsabilul cu programul care studiază efectul lentilelor de contact asupra sănătăţii ochiului susţine că dacă nu este respectată etică şi modalitatea corectă de purtare nebănuite probleme de sănătate se pot produce.

Lentilele de contact nu ar trebui purtate dacă nu există prescripţie medicală. Cu atât mai mult trebuie evitate lentilele fară licenţa, adică cele că modifică forma ochiului.„, avertizează Russo.

În principal tinerii achiziţionează lentile de contact care modifică forma ochiului din dorinţa de a arăta diferit. În urma acestui comportament, ochiul se inflamează şi devine roşu. Chiar dacă nu se întâlnesc aceste simptome, ochiul suferă foarte mult, iar ţesutul se cicatrizează fără a se observa. Uneori această problemă poate impune transplantul de cornee.

lentile-de-contact Lentilele de contact colorate, o cale directa spre orbire

„Chiar dacă lentilele de contact neavizate sunt purtate pentru o perioadă scurtă de timp, există riscul îmbolnăvirii ochiului„, a mai adăugat Russo.

Lentilele de contact colorate, cât şi cele decorative sunt adevărate bombe pentru ochii. Ele trebuie evitate pe cât posibil pentru că altfel ochii vor fi afectaţi încât se poate ajunge până la orbire.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și