The news is by your side.

Lemuria, legendele uitate ale unui continent înfloritor

0

Lemuria a fost o civilizație străveche care a existat în același timp cu Atlantida. Se crede că lemurienii îşi duceau viaţa pe un continent aflat în Oceanul Pacific, intre America de Sud şi Asia. De cele mai multe ori Lemuria este menţionată ca fiind Mu, iar locuitorii ei erau foarte avansați din punct de vedere spiritual.

Dovezi concrete ale existenţei acestui continent nu s-au descoperit încă, însă, cei mai mulţi dintre oamenii dezvoltați spiritualştiu” că au o legătură directă cu acest continent.

În insulele din Cercul de foc al Pacificului se mai întâlnesc şi acum, pe lângă desenele ciudate din peşteri, şi legende despre această civilizație misterioasă şi continentul Lemurian. De exemplu legendele din Insula Paştelui vorbesc despre un continentHiva” care a fost înghiţit peste noapte de valurile mari ale oceanului.

Legendele din Samoa despre Lemuria

În Samoa (Statul Independent Samoa cunoscut sub denumirea anterioară Samoa de Vest, este o țară insulară situată în vestul Insulelor Samoa, un arhipelag din sudul Oceanului Pacific) circulă o altă legendă care spune despre un loc numit Bolutu, care avea cei mai frumoşi pomi şi cele mai parfumate flori.

Bărbaţii Bolutu puteau merge prin copaci, puteau zbura şi puteau face lucruri ieşite din comun fără niciun efort. Această poveste îi prezintă pe bărbaţii lemurieni şi al lor continent dispărut.

În Rig Veda (o colecție de imnuri vedice din India antică, dedicată zeităților rig vedice) se povesteşte desprecele trei continente”, iar unul dintre ele, situat la est de India, se numea Rutas. Acesta s-a scufundat în urma erupţiei unui vulcan şi foarte puţini dintre supravieţuitorii săi au reuşit să ajungă în India, unde au format casta Brahmanilor (casta preoților care dețineau “puterea sacră”, legați de perpetuarea tradițiilor religioase ,sacrificiile rituale efectuateși intelectuale de transmitere și comentare a învățăturilor vedelor).

Lemuria s-a situat în Oceanul Pacific

Exploratorul anglo-american James Churchward (1851-1936) de asemenea credea că Lemuria s-a situat în Oceanul Pacific, de la insulele Hawai, până la Insula Paştelui şi Groapa Marianelor. Churchward a afirmat că în tinereţea sa a fost în India, unde s-a împrietenit cu un preot de rang înalt, care i-a arătat un set de obiecte foarte vechi, din lut, arse de soare şi care erau inscripționate într-o limbă uitată de toată lumea, Naga-Maya. Pretorul i-a spus că aceste obiecte provin din continentul dispărut şi din locul în care a apărut primul om, Lemuria.

lemuria Lemuria, legendele uitate ale unui continent înfloritor

Nu se poate certifica faptul pentru care cele două continente misterioase, Lemuria şi Atlantida au dispărut de pe faţa pământului, dar există o teorie care susţine că cele două continente nu au fost scufundate în totalitate dintr-o dată, ci progresiv.

În decursul a 200 de ani Lemuria a fost acoperită cu apă, iar orașele care nu s-au scufundat iniţial, au fost demolate din cauza cutremurelor, cât și a valurilor uriașe care pătrundeau până în mijlocul continentului. În acest fel locuitorii continentului şi-au găsit sfârşitul, foarte puţini reuşind să scape de destinul necruţător.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și