Legenda Yeti, între conspirație și adevăr. Totul despre omul zăpezilor

Legenda Yeti, între conspirație și adevăr. Totul despre omul zăpezilor

Există cu adevărat Yeti sau nu? Legenda Yeti se întinde dincolo de limita normalului. Aceasta este întrebarea la care se străduiesc oamenii de știință și nu numai să răspundă. De-a lungul timpului, au existat numeroase ipoteze și presupuneri cu privire la această creatură misterioasă, dar niciodată nu a fost descoperită, văzută sau fotografiată.

Și atunci, de unde a apărut ideea de existența acestui animal sau om primitiv, care umblă prin Munții Himalaia?

Legenda Yeti

Yeti este o figură din folclorul și mitologia nepaleză și este înfățișată precum jumătate om, jumătate maimuță. Această făptură este prezentată ca fiind aproape gigantică și extrem de înfiorătoare.

În vest, povestea Yeti a devenit binecunoscută după ce un explorator englez a prezentat o fotografie bizară. Englezul susținea că într-o expediție din Munții Himalaia, a reușit să fotografieze urma acestei creaturi.

În august 1948, un nepalez cu cei doi fii ai săi se aflau pe un platou situat la 6000 metri, unde căutau o plantă medicinală rară, cu efect tonifiant. Într-o dimineață, unul din copii, plecat singur prin pădure, a auzit foșnete în tufișuri, însoțite de un fel de mormăit înfiorător.

Legenda Yeti

Speriat, băiatul a făcut câțiva pași timizi spre locul de unde venea zgomotul. Dar brusc vântul și-a schimbat direcția, iar nasul copilului a fost asaltat de un miros insuportabil. După câteva clipe, el a văzut o siluetă uriașă alergând foarte repede. Făptura ducea la om, dar avea corpul acoperit în întregime cu blană maro închis. Nu i-a zărit chipul, dar i-a remarcat umerii largi, precum și mersul foarte ciudat, alcătuit dintr-o alternanță de pași și salturi. Când s-a întors la locul de popas i-a povestit pățania tatălui său, și atunci a aflat că făcuse cunoștință cu Yeti, Omul Zăpezilor.

Pornind de la aceste întâmplări, Yeti și-a câștigat locul în folclorul global, iar nu puțini au fost cei care l-au căutat, dar niciodată nu l-au găsit.

Versiunea nepaleză a povestii este că Yeti a apărut pentru prima dată unui pustnic religios și l-a ajutat să supraviețuiască, acum 300 de ani.

Informații noi despre creatură

Un tweet de la armata indiană a dezlănțuit o furtună de controversă cu privire la existența acestei creaturi misterioase. Aceste mesaj susține că într-o expediție militară, soldații indieni au descoperit mai multe urme ciudate, care ar aparține lui Yeti.

Directorul general al Direcției Generale de Informații Publice din cadrul serviciului de informații publice Twitter a anunțat că soldații au găsit urme ale lui Yeti , cunoscut și ca omul de zăpadă abominabil.

Iată mesajul:

For the first time, an #IndianArmy Moutaineering Expedition Team has sited Mysterious Footprints of mythical beast ‘Yeti’ measuring 32×15 inches close to Makalu Base Camp on 09 April 2019. This elusive snowman has only been sighted at Makalu-Barun National Park in the past. pic.twitter.com/AMD4MYIgV7— ADG PI – INDIAN ARMY (@adgpi) 29 aprilie 2019

Acest mesaj a provocat isterie pe rețeaua de socializare. Părerile sunt împărțite și mulți au fost cei care au contestat veridicitatea pozelor, dar ținând cont că este vorba despre un cont al armatei indiene, lucrurile sunt mai complexe de atât.

Legenda Yeti

Expediția în Himalaia

O echipă specială a armatei indiene a făcut descoperirea pe 9 aprilie, în apropierea taberei de bază Makalu din Himalaia. Acesta este considerat unul dintre cele mai provocatoare și periculoase vârfuri din Himalaia, iar muntele are o înălțime de aproximativ 29.000 de picioare (8485 de metri).

Pe măsură ce se deplasau prin stratul gros de zăpadă, cei 26 de soldați s-au întâlnit cu niște urme ciudate. Acestea au fost analizate și erau foarte mari (81 centimetri x 38 centimetri) și mai apoi fotografiate.

După ce s-a încheiat aplicația militară, fotografiile au fost publicate pe contul oficial de Twitter al armatei indiene. Reacțiile au fost diverse, în timp ce unii au crezut că este vorba despre urmele Yeti, alții au criticat cu vehemență aceste fotografii. Cei din urmă sunt de părere că aceste urme (chiar dacă există) nu ar aparține lui Yeti, ci unui animal sălbatic. Trebuie să menționăm că de fapt Yeti este un animal sălbatic și nu are prea multe lucruri în comun cu omul.

Există sau nu Yeti?

Pe această temă s-au scris numeroase articole și s-au realizat numeroase reportaje. Unul dintre acestea poartă marca National Geographic și prezintă câteva dovezi care atestă că omul zăpezilor există cu adevărat și astfel legenda ar putea să devină realitate.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)