Legenda Omului Verde

În fiecare colț de lume, diverse legende sau întâmplări ciudate fac deliciul pasionaților de mistere. O astfel de poveste fabuloasă circulă în vestul statului american Pennsylvania. Este vorba despre un tunel care poartă numele de Tunelul Omului Verde (Green Man Tunnel) în care locuiește o fantoma unui bărbat. Se spune că respectivul bărbat, în timp ce trecea pe lângă acest tunel, a fost lovit de un fulger și a murit.

Fiind legat de această lume, bărbatul nu a putut să o părăsească, fapt pentru care fantoma să s-a refugiat în tunel. Localnicii sunt de-a dreptul înspăimântați atunci când trec pe lângă Tunelul Omului Verde chiar și pe timp de zi. În general, fantoma își face apariția doar în timpul nopții și are o culoare de un verde straniu. De aici și numele tunelului, care provoacă oroare în rândul oamenilor numai când îi este rostit numele.

omul verde

Bărbatul în cauză a existat, fiind născut în 1910 și găsindu-și sfârșitul în 1985, dar din cauză că a fost mutilat de un fulger, undeva în tinerețea sa, s-a refugiat în acel tunel. Se spune că și-ar fi pierdut ochii, o ureche, iar întreaga sa față era mutilată. A renunțat să mai trăiască în societate și și-a creat propria viață într-un tunel părăsit. Până în 1985, putea fi zărit în fiecare noapte plimbându-se prin preajma tunelului, apoi după ce a murit, fantoma să a rămas în respectivul tunel.

tunelul omului verde

Bineînțeles că legenda Omului Verde a fost denaturată de-a lungul timpului, iar mitul s-a transformat într-unul horror. Cu toate acestea, niciun eveniment neplăcut nu s-a petrecut în preajma Tunelului Omului Verde nici în timpul vieții bărbatului desfigurat, dar nici după moartea sa.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și