Legătura între egipteni și pelasgi! Istorie interzisă

Legătura între egipteni și pelasgi! Istorie interzisă

O nouă ipoteză a fost lansată de către arheologi. Există o legătură între egipteni și pelasgi și implicit cu dacii. Înainte de Egiptul faraonic a existat un Egipt pelasg.

Această afirmație se bazează pe mai multe documente și descoperiri arheologice.

Diodor din Sicilia a fost primul care a scris în textele sale despre o civilizație pelasgă din vechiul Egipt. Capitala se afla la Theba, nume pelasg. Diodor din Sicilia afirmă că pelasgii se considerau cel mai vechi popor, cei dintâi.

La început, egiptenii credeau în două zeități, Mama Pământ și Tata Cer, care erau considerați cei doi Zamolxe ai religiei. Centrul spiritual era Dacia. În vechile papirusuri descoperite lângă corpurile defuncților erau scrise texte cu privire la țara de la nord, aflată lângă o apă sfântă, unde se duc sufletele celor morți.

Herodot relata că pelasgii numeau pirami pe oamenii cinstiți. Etimologic, cuvântul piramidă provine din această limbă, preluat mai târziu de egipteni. În vechile texte egiptene sunt trimiteri la oamenii pirami, care au trăit pe acele meleaguri.

Susținătorii acestei teorii susțin că piramidele egiptene au avut ca model tumulii sau movilele funerare, specifice pelasgilor.

Un posibil model pentru piramide este Vârful Toaca, Ceahlău. Are o înălțime de 1900 de metri și forma unei piramide. Vârful este constituit la partea inferioară dintr-un trunchi de piramidă continuat cu un vârf piramidal teșit. Baza trunchiului de piramidă este pătrată, fapt deosebit de ciudat dacă avem în vedere ca probabilitatea ca două creste să se intersecteze în unghi de 90 de grade, în mod natural, este nulă.

Unghiul pantei este de 52 de grade, același ca și la Marea Piramidă a lui Keops. Raportul dintre lungimea laturii și înălțime, folosit de constructorii egipteni este același cu cel de la Vârful Toaca.

Pe tumulii funerari pelasgii ridicau columne, acest simbol va fi preluat de egipteni prin obeliscurile funerare.

În comuna Polovraci a fost descoperit un tumul funerar care are în vârf o columnă, înaltă de un metru. Arheologii susțin că aceasta seamănă izbitor cu obeliscurile egiptene. Este utilizată aceeași tehnică de cioplire și șlefuire a pietrei.

Tradițiile egiptene spun că, după moartea faraonului, sufletul acestuia se îndreaptă spre Duat, tărâmul lui Osiris, situat în Țara Zeilor Muntelui. Pe lângă acest tărâm curge o apă cu mai multe brațe care împarte Duatul în șapte părți, existând șapte trecători.

Carpații sunt împărțiți prin văi adânci în șapte părți. Duatul era considerat lumea subterană a lui Osiris. Ardealul este numit în vechile texte Tara de dincolo.

pelasgii

O altă coincidență care a stârnit curiozitatea cercetătorilor a fost faptul că zeitățile egiptene aveau în componența numelui cuvântul Io. Același lucru îl întâlnim, mai târziu, la marii voievozi, Io, Mircea Voievod.

Miron Costin spunea că Noi toți de la Rîm ne tragem. Coincidență sau nu, Ram este și regele egiptenilor, Regele Lumii.

CATEGORIES
Share This