Lecitina activa din cereale ataca organismul ireversibil

Cerealele pe lângă gluten mai conțin şi lecitină. Problema glutenului a fost intens dezbătută și de cele mai multe ori specialiștii au susţinut că dăunează sănătăţii. Lecitina activă din boabele de grâu este importantă în dezvoltarea planetei, pentru că atunci când bacteriile de mucegai încearcă s-o atace, lecitina iese la atac mâncând moleculele de zahăr. Astfel planta rezistă și se menține sănătoasă.

Odată pătrunsă în organism, lecitina rămâne activă, iar odată ajunsă în stomac începe să atace moleculele de zahăr de acolo. Sistemul digestiv este căptușit de aceste molecule de zahăr și lecitina devine astfel un dușman desăvârşit. Această substanță dăunătoarea organismului se regăsește în mai toate cerealele precum grâu, secară, orez, dar și în fasole, roşii, cartofi, vinete și chiar lactate. Potrivit unui studiu realizat la începutul anilor ’90, laptele pasteurizat este mult mai periculos decât laptele pur, care la rândul său nu este indicat pentru sănătatea sistemului digestiv.

paine
O singură felie de pâine conține peste 500 de micrograme de lecitină, care atacă constant moleculele de zahăr. Atunci când alimentele au fost procesate, cantitatea de lecitină crește considerabil devenind mult mai toxice pentru organism. Specialiștii avertizează că în cazul în care cantitatea de zahăr scade considerabil din organism se pot forma cheaguri de sânge și intervine atacul cerebral.

De altfel, bolile sistemului digestiv se datorează în mare parte consumului excesiv de alimente care conţin lecitină. Consumul produselor procesate contribuie cu desăvârșire la producerea bolilor de stomac și supraponderalității.

loading...

Comentariile sunt închise.