Medicina alternativa

Leacuri si terapii traditionale: Usturoiul, un medicament natural

Natura ne-a pus la îndemână două legume încărcate cu vitamine care deţin recordul binefacerii: usturoiul si ceapa. Proprietăţile nutritive ale usturoiului şi cepei sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului. De exemplu constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi, ceapă şi ridichii pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea , legiunile romane foloseau cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie. În acele vremuri usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli. Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune şi obezitate.

Usturoiul este o plantă cu multiple calităţi terapeutice cunoscute de multă vreme, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe langă rolul deosebit pe care îl are in buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie faţă de agenţii cancerigeni.

Usturoiul se adauga in salate, in sucurile de legume (rosii, castraveti, telina etc.), in ciorbe racite (dar nu mai mult de 10 ml), sub forma de mujdei. Pentru conservarea sucului de usturoi se amesteca cantitatea de suc cu o cantitate egala de alcool dublu rafinat si cu 10 parti de apa distilata. Pentru profilaxia unei game largi de afectiuni este suficienta consumarea zilnica a unui catel de usturoi, cu 150 ml lapte prins, sau 25 ml de tinctura de usturoi.

usturoi - Leacuri si terapii traditionale: Usturoiul, un medicament natural

Tratamente contra bolilor cardiovasculare

Ateroscleroza, ischemie miocardica, varicoza si arterita – Se amesteca 250 g de usturoi pisat, cu 350 g miere de albine lichida (proaspata) si se lasa 7 zile la intuneric. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute inainte de masa. O cura dureaza 1,5 luni. Dupa o pauza de 7 zile, cura se repeta.

loading...

 Angina pectorala

  •  Un kilogram miere de albine buna se amesteca cu 5 capatani de usturoi si 10 lamai tocate in masina de carne (sau la un robot de bucatarie). Se macereaza o saptamana in frigider. Se consuma timp de 2 luni, cate 2-4 lingurite, o data pe zi, cu 20-30 minute inainte de masa. Amestecul se tine in gura mai mult timp, apoi se inghite.
  • Intr-o cratita emailata se pun 2 pahare supa de pui (sau de legume) concentrata, se adauga o capatana de usturoi curatata si desfacuta. Se fierbe pe un foc mic, 10-15 minute. Se adauga 2 legaturi de patrunjel tocat marunt si se piseaza totul cu o lingura de lemn, pana se obtine o pasta uniforma. Se infuzeaza pana la racire. Se bea in 3 reprize, cu 30 minute inainte de masa.

Hipertensiune

  • Dimineata si seara se consuma 2-3 catei de usturoi (2 zile se consuma, 2 zile se face pauza).
  • Dimineata, pe nemancate, se inghite un catel de usturoi si se bea un pahar de apa cu 2 linguri de otet de Kombucha. O cura dureaza 6 saptamani. Este contraindicata persoanelor cu ulcer stomacal si duodenal.
  • Se infuzeaza 200 g usturoi pisat in 200 ml apa si se bea cate o lingurita, de 2-3 ori pe zi.

Dispnee 

  • Se toaca 400 g de usturoi si se amesteca cu sucul din 24 de lamai, intr-un borcan de sticla, care se leaga la gat cu o bucata de tifon. Se macereaza 24 de zile la intuneric. Inainte de consum, se agita. Se bea cate o lingurita, cu 150 ml de apa rece, seara, inainte de somn. Primele rezultate apar peste 2-3 saptamani: somnul devine mai adanc si mai sanatos, dispar sufocarea si astenia.

Varicoza

  • Se piseaza 30 catei de usturoi, se amesteca cu 10 litri de apa clocotita si se fierb 30 minute. Se infuzeaza 8-10 ore, apoi se incalzesc 5 l de apa cu usturoi pana la 40 de grade si se toarna intr-o galeata, unde incap ambele picioare. In restul de 5 litri, se pun cateva cubulete de gheata. Se fac bai alternative: 2 minute se tin picioarele in apa fierbinte, apoi se muta in apa rece, pentru 30 de secunde. Procedura dureaza 20 de minute. Temperatura se schimba de 10 ori, ultima data pe picioare se toarna apa rece si se incalta sosete de lana.

Scleroza in placi

  • Se macereaza 350 g terci de usturoi in 250 ml de tuica, la intuneric. Sticla se agita de cateva ori pe zi. Se filtreaza prin panza topita sau filtru de cafea. Se bea, incepand cu o picatura, cu un pahar de lapte cald. Se adauga zilnic cate o picatura, pana la 25 de picaturi.

Bolile aparatului locomotor

Dureri reumatice

  • O felie decupata dintr-un catel de usturoi se aplica pe locul dureros. Deasupra se pun cateva crengute de pelin proaspat. Se panseaza sau se lipeste cu leucoplast, inainte de culcare. Dimineata, usturoiul se inlatura. Daca pielea s-a iritat, locul se sterge cu tinctura de galbenele sau de tataneasa.

Dureri lombare

  • Se amesteca cate un pahar de usturoi pisat si de ridiche neagra rasa pe razatoarea cu orificii mici. Se umple cu amestec un saculet de tifon si se mentine pe locul bolnav pana la senzatia de ardere a pielii. Dupa procedura, pielea se freaca cu 50 ml de ulei si se leaga cu lana tesuta sau impletita. Pentru frectii, se foloseste usturoi pisat, cu care se freaca locul bolnav, in sensul rotirii acelor ceasornicului, timp de 10-15 minute, in decurs de 7 zile. Concomitent cu frectiile se bea suc de usturoi, cate 10 picaturi, de 4 ori pe zi, cu lapte cald.

Dureri de spate, migrene, tiroidoza, insomnie, balonari si constipatii

  • Se prepara decoctul descris in reteta pentru varicoza. Se adauga 20 litri de apa calda si amestecul se toarna intr-o cada mica, unde bolnavul face baie de sezut, 10-15 minute. Se repeta de 2 ori pe zi. Temperatura apei sa fie de 32-35 grade C.
  • In untura de gasca sau in osanza de porc, se fierb, pe un foc mic, cativa catei de usturoi si frunze de eucalipt. Se lasa sa se raceasca. Se fac frectii pe locul bolnav.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top