The news is by your side.

Laureat al premiului Nobel: Intalnirea cu extraterestri nu poate fi de bun augur

0

Una dintre cele mai mari dorințe ale omenirii este descoperirea unei alte forme de viață în Univers. În acest sens, milioane de euro, la care se adaugă un număr foarte mare de ore de muncă, au fost investite pentru îndeplinirea acestei misiuni. Cu toate acestea există numeroși oameni de știință care susțin că nu este un lucru foarte bun ca omenirea să-și dezvăluie poziția și să atragă speciile extraterestre.

Laureat al Premiului Nobel Brian P. Schmidt a făcut o declarație șocantă cu privire la acest subiect. El susține că nu este inteligent ca oamenii să pornească în căutarea extratereștrilor pentru că există posibilitatea ca marea întâlnire să nu fie chiar cum ne-am fi așteptat.

„Nu este un lucru foarte inteligent să cheltuim atât de mulți bani pentru a semnaliza poziția pentru că întâlnirea cu extratereștri poate să nu fie atât de plăcută cum ne-am fi imaginat. Dacă ei există undeva în îndepărtatul Univers, pentru a ajunge de la punctul A la punctul B este nevoie de o perioadă de timp fantastic de mare.„, a declarat Brian P. Schmidt în cadrul unei conferințe de presă.

Până nu demult s-a crezut că puterea de expansiune a Universului este încetinită de spațiul imens pe care îl ocupă, dar noile descoperiri în domeniu indică contrariul. Materia neagră împinge cu o forță impresionantă spre marginea Universului fiecare galaxie. Acest fapt este atât de important pentru găsirea alte forme de viață pentru că cu cât Cosmosul se dilată cu atât o să fie mai greu, dacă nu imposibil, pentru a se ajunge acolo unde există forme de viață.

Viitorul Universului pare să fie sumbru. Expansiunea să se produce cu o viteză impresionantă, iar în ceea ce privește găsirea unei civilizații extraterestre devine misiune imposibilă pentru că lucrurile frumoase sunt foarte rare în Univers.„, a mai spus Schmidt.

extraterestrii Laureat al premiului Nobel: Intalnirea cu extraterestri nu poate fi de bun augur

Pentru a susține teoria lui Schmidt, celebrul fizician Stephen Hawking a venit cu o completare interesantă. El a tras semnalul de alarmă anunțând că o potențială întâlnire cu o civilizație extraterestră ar putea avea același efect pe care l-au avut oamenii din Lumea Nouă asupra amerindienilor, atunci când au pus pentru prima dată piciorul în America.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și