Lăptişorul de matca tratează astmul bronşic, boli hepalice și dermatologice, fracturi şi probleme osoase/

Lăptişorul de matca este o substanță extrem de complexă, pe care o secretă albinele. Lăptişorul de matca este un panaceu pentru sănătate și cu ajutorul acestui medicament se pot trata numeroase boli precum astmul bronşic, boli hepalice, boli dermatologice, fracturi şi probleme osoase/articulare.

Lăptişorul de matca este o substanţă complexă, produsă de glandele salivare ale albinelor. Datorită bogăţiei în vitamine, proteine şi aminoacizi, regina supravieţuieşte peste 5 ani, pe când albinele lucrătoare au o durată de viaţa mult mai mică.

Tot acest aliment îi dă posibilitatea reginei să depună 2.000-3.000 de ouă în decurs de numai 24 ore. Care este compoziţia acestui lăptişor miraculos? În primul rând, conţine vitamina B din belşug. Totodată, este singura sursă naturală de acetilcolina (hormon şi neurotransmiţător).

Mai conţine şi vitaminele A, C, D şi E (având cele mai multe vitamine pe unitatea de volum), precum şi minerale, enzime, 18 tipuri de aminoacizi, diverse bacterii saprofite şi substanţe antivirale. Este bogat şi în carbohidraţi, grăsimi şi acizi organici. în afară de apă, conţine 14-18% substanţe proteice, 9-10% zahăr, 1,7-5,7% grăsimi, factori de creştere, microelemente şi vitamine.

Medicament universal

Acest ingredient miraculos pe care ni-l oferă albinele are un efect curativ valoros în astmul bronşic, boli hepalice, boli dermatologice, fracturi şi probleme osoase/articulare.

Contribuie, în mare măsură, la stimularea sistemului imunitar. Are un rol deosebit în metabolismul celular, în activitatea creierului, reduce colesterolul din sânge, este util în digestie, pentru combaterea insomniei, a anemiei şi refacerea glandelor cu secreţie internă.

Loading...

Extern, se utilizează în unele afecţiuni dermatologice (eczeme supurante, zona Zoster şi lupus eritematus). Acţiunea lăptişorului de matca în tratarea infecţiilor este binecunoscută apicultorilor. El este un foarte puternic antiseptic, distruge bacteriile, anumite ciuperci şi protozoare.

Lăptişorul de matca menţine echilibrul funcţionării normale a tuturor organelor. Acţionează ca un hormon sexual crescând potenta bărbaţilor, combătând sterilitatea sau normalizând menstruaţia. Într-un cuvânt, este o adevărată mina de aur pentru sănătate. În ţările cu vorbitori de limba engleză, se numeşte Royal Jelly.

Lăptişorul de matcă întinereşte

Printre cele mai spectaculoase efecte ale lăptişorului de matca se număra acela al regenerării organismului. Cercetările au demonstrat că întinereşte, creşte vigoarea şi menţine sănătatea generală. Poate fi consumat de către orice persoană nealergica, indiferent de vârstă şi sex. Este un preparat ideal pentru adepţii alimentaţiei naturiste.

Când vă simţiţi epuizat, în pragul unei depresii sau după o boală îndelungată, se recomandă o cură cu lăptişor de matca, unul dintre cele mai puternice energizante naturale. Mai ales persoanele care muncesc intens zece ore pe zi sau au de susţinut examene importante vor simţi imediat îmbunatăţirea memoriei, a capacităţii de concentrare şi creşterea puterii de muncă.

Deoarece normalizează tensiunea, nu ar trebui să le lipsească celor care au risc crescut de infarct sau accidente cerebrale (obezi, cu colesterolul crescut). De asemenea, ameliorează bufeurile caracteristice menopauzei.

Câteva reguli

Cura cu lăptişor de matca nu poate fi urmată de persoanele care prezintă alergie la acest ingredient. Administrarea concomitenta cu mierea de albine îi potenţează acţiunea. Se păstrează în locuri răcoroase. La lumină şi căldură, se usucă şi se îngălbeneşte. Îşi schimbă caracteristicile în contact cu metalul, de aceea se recomanda folosirea recipientelor şi a lingurilor din plastic sau lemn.

Cea mai bună conservare a lăptişorului de matca se face prin amestecarea cu miere, în proporţie de 2 grame în 100 de grame de miere lichidă. De asemenea, în timpul administrării lăptişorului de matca, este recomandat ca zahărul din alimentaţie să fie înlocuit cu miere de albine (30-60 g pe zi). În farmacii, lăptişorul de matca se comercializează şi sub forma drajeurilor şi în fiole.

Cura de 30 de zile

Pentru cura cu lăptişor de matca, se administrează după micul dejun, în doze de circa 0,05 g/zi, cam cât jumătatea unui bob de mazăre (de preferat este să se ţină puţin sub limbă, înainte de a fi înghiţit) sau 1/2 linguriţă pe zi atunci când este înglobat în miere.

Pentru copiii până la 10 ani, doza se reduce la jumătate. Durata unei cure este de circa 30 de zile. Cura poate fi repetată după o pauză de 1-2 luni. Pentru a detecta o posibilă alergie, mai ales suferinzii de astm sau cei care fac deseori eczeme trebuie să înceapă cura cu un dozaj mic (250 mg zilnic), crescând apoi progresiv doza.

Răsfăţ pentru piele

În cosmetică, lăptişorul de matca este apreciat ca ingredient excelent pentru îngrijirea pielii.

Cremă de faţă cu lăptişor de matca este nutritivă care ajută la intensificarea circulaţiei sângelui, regenerarea celulelor pielii, da elasticitate şi atenuează ridurile. Masajul fetei cu cremă pe bază de lăptişor de matca vindeca acneea.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și