Laptele provoacă cancer: Laptele de vacă este doar pentru viţel!

În urmă cu câteva luni am publicat un material (Laptele pasteurizat provoacă cancer) referitor la consecinţele dramatice asupra sănătăţii pe care le poate provoca laptele. Cancerul este una dintre maladiile pe care îl provoacă consumul de lapte pasteurizat, a fost concluzia uluitoare a articolului. Un nou studiu efectuat de cercetătorii germani, publicat de cotidianul Bild, arata că laptele, indiferent dacă este pasteurizat sau nu, consumat în cantităţi foarte mari devine responsabil pentru instalarea cancerului în organism.

Întreaga poveste a pornit de la difuzarea unui documentar “Laptele de vacă este doar pentru viţel!”, difuzat de televiziunea NDR, în care se specifică faptul că un consum mai mare de 250 ml de lapte pe zi creşte riscul apariţiei cancerului, cât şi al obezităţii sau diabetului.

Aceste concluzii impresionante au fost trase în urma unor teste efectuate pe mai mai mulţi pacienţi care au fost puşi să consume o cantitate de 470 ml de lapte zilnic. În urma consumului au fost afectate genele responsabile cu stoparea tumorilor canceroase, ale căror funcţii au fost blocate de grăsimea animală. De asemenea, persoanele care consumă acest aliment prezintă un risc ridicat de a deveni obeze deoarece proteinele din lapte inhiba secreţia insulinei, cea care stabilizează nivelul zahărului în organism.

Omul este singurul mamifer care consumă laptele altui mamifer, chiar şi după înţărcare. Laptele în sine este un aliment congestiv şi foarte greu digerabil. Acesta este principalul motiv pentru care civilizaţia asiatică îl evită pe deplin. Cu toate acestea, un studiu efectuat în China, demonstrează faptul că cu cât consumul de lapte este mai mic cu atât şansele de îmbolnăvire de cancer scad. Consumul de lapte trebuie înlocuit cu cel de iaurt sau chiar cu brânză de capră.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și