Mozaic

Laptele din supermarket: 10 efecte devastatoare asupra organismului uman

In zilele noastre, nu mai vorbim de laptele de altadata, ci de un produs industrial, care ni se ofera la consum la scara larga, dupa aparitia steroizilor, antibioticelor, pesticidelor si furajelor modificate genetic. Va prezentam mai jos zece efecte nocive ale laptelui modern din zilele noastre:

10. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Specialistul este de parere ca trebuie sa avem un consum moderat de lapte si nu recomanda mai mult de 3 pahare pe saptamana (un pahar trebuie sa aiba intre 100 si 200 mililitri). In ciuda beneficiilor aduse organismului, daca nu este consumat cu masura, laptele poate fi daunator.

„Nu este indicat consumul zilnic de lapte. O persoana adulta, sanatoasa, nu trebuie sa consume mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana. Daca se depaseste aceasta cantitate, exista riscul de a scoate calciul din oase”, avertizeaza specialistul. „De asemenea, s-a constatat ca mai mult de trei pahare de lapte pe saptamana creste prevalenta cancerului de san si de prostata”, mai spune nutritionistul.

9. Omogenizarea laptelui

Prin omogenizare, se distrug unele celule grase, asigurandu-se o structura stabila si omogena. Avantajos pentru consum si gatit, acest tip de lapte nu este bine tolerat in procesul de digestie. Nu permite asimilarea prin stomac a proteinelor, care ajung sa fie absorbite de sange. Pot apare procese inflamatorii, dar si o seama de fenomene autoimunitare, foarte periculoase. Unii experti apreciaza ca omogenizarea laptelui poate provoca si boli caridovasculare, determinate de modificarea structurii grasimilor din lapte.

8. Dr. Gillian McKeith, medic nutrtionist cu renume in Marea Britanie

loading...

Medicul Gillian McKeith sustine ca laptele este destinat bebelusilor si copiilor, nu adultilor. Iar laptele de vaca este pentru vitei, nu pentru oameni, dupa cum precizeaza specialistul in cartea sa „Hrana vie pentru sanatate.”

„Laptele de vaca este bogat in proteina numita cazeina. Moleculele de cazeina sunt prea mari pentru a fi digerate de om. Pe langa aceasta, laptele de vaca mai contine si cel putin 25 de proteine suplimentare intr-o forma si proportie nepotrivite pentru oameni, acestea putand provoca reactii alergice cum ar fi sinuzita, astmul, durerile de urechi, congestii si secretii nazale, eruptii cutanate, eczeme, oboseala, letargie si iritabilitate.”, explica specialistul.

7. Lapte degresat

Laptele degresat este alternativa preferata de multe dintre persoanele care tin la silueta sau incearca sa dea jos cateva kilograme deoarece nu contine grasimi. Cu toate astea, odata cu grasimile, din laptele degresat se elimina si vitaminele si multe dintre substantele nutritive. Multi producatori isi „fortifica” laptele degresat cu versiuni de lapte praf, ceea ce, se pare, ar duce la oxidarea colesterolului din lapte. Testele facute pe animale care au consumat colesterol oxidat au aratat ca acesta creste riscul atacului de cord.

6. Dr. Robert Morse, medic naturopat recunoscut (considerat unul dintre cei mai mari vindecatori din lume)

Medicul Robert Morse sustine ca laptele de vaca este pentru vaci.

„Nu este nimic rau in a bea lapte de la nastere, de cand deschidem ochii si pana la varsta de doi ani. Cu singura conditie ca laptele sa fie lapte matern, adica proaspat, neprelucrat si natural. Problema este ca multi dintre copii sunt trecuti pe lapte de vaca sau pe formule artificiale care sunt aproape de douazeci de ori mai concentrate decat laptele de vaca”, avertizeaza specialistul in cartea sa „Sa traim sanatos fara toxine.”

Ca sa intelegi de ce laptele de vaca nu este potrivit pentru copii trebuie sa stii ca acesta are un continut de proteine de cel putin patru ori mai mare si o concentratie de minerale de peste sase ori mai mare decat laptele uman, lucru care il face foarte greu de digerat pentru bebelusi. In lipsa enzimelor care sa-l digere, bebelusii vor avea probleme digestive, secretii excesive de mucus la nas, plamani, creier si urechi.

5. Medicul T. Colin Campbell, cercetator stiintific de reputatie internationala, profesor la catedra de biochimie si nutritie a Universitatii din Virginia si autorul cartii „Studiul China”

Cel mai complet studiu de nutritie, numit „Studiul China”, realizat de medicul T. Colin Campbell scoate la iveala faptul ca laptele este cancerigen, dupa cum reiese in urma experimentelor efectuate pe cobai soareci. De asemenea, acelasi medic a demonstrat ca dezvoltarea cancerului este influentata de cantitatea de produse de origine animala pe care le consumam.

4. Dr. Robert Kradjian

Kradjian este de profesie chirurg, a condus sectia de specialitate a Seton Medical Centre si a devenit faimos cu “Milk Letter” (Scrisoarea Laptelui), un mesaj destinat sa avertizeze in legatura cu efectele negative presupuse de consumul laptelui si al produselor lactate. Concret, Kradjian sustine ca majoritatea oamenilor de pe glob traiesc sanatosi fara sa fi consumat vreodata alt lapte decat cel matern. El subliniaza faptul ca oamenii sunt singurele mamifere care se hranesc cu lapte si dupa stadiile incipiente ale vietii, chestiune care ar tulbura cursul natural al dezvoltarii umane.

3. In sprijinul dr. Robert Kradjian vine si o declaratie facuta de Margaret Moss, directorul Nutrition and Allergy Clinic din Manchester.

Laptele - Laptele din supermarket: 10 efecte devastatoare asupra organismului uman

Aceasta sustine ca mai multe studii publicate indica existenta unei corelatii intre consumul de lapte dintr-o tara si rata mortalitatii provocate de boli de inima din tara respectiva. De asemenea, conform aceleiasi surse, in tarile in care s-a redus consumul de lapte, s-a redus ulterior si rata mortalitatii provocate de boli de inima, in timp ce in tarile in care s-a crescut consumul, a crescut si mortalitatea care are drept cauza bolile de inima.

2. O stare generala de intoxicare de la produsele lactate se reflecta intr-un anumit grad in deficientele in comunicare si o incetinire a timpului de formulare a frazelor.

Cazeina reprezinta 80 % din proteinele laptelui de vaca. Este o substanta extrem de lipicioasa, ceea ce a determinat si folosirea ei ca adeziv pt. lipirea etichetelor pe sticlele de bere. Incercati sa dezlipiti o astfel de eticheta si veti vedea ca nu e deloc usor. Cazeina e folosita de asemenea pt. a lipi bucati de lemn ( la fabricarea mobilelor, sau la tocurile de la ferestre). Industria alimentara o foloseste in mancarea congelata, in produse pt. microunde si in toate produsele elaborate ( semipreparate) , deoarece a inteles de mult ca aceast adeziv tine laolata alimentele dandu-le o anumita consistenta mai stabila.

1. Laptele produce mucus

Rezidurile rezultate din descompunerea bacterica a cazeinei produc mucus dens si filamentos care se prinde de alte mucoase obstructionand diversele conducte ale tractului digestiv. In medie, o persoana care consuma lactate, are in organism circa 4-5 litri de mucus care obstructioneaza organele interne : rinichii, splina, pancreasul, aparatul respirator, etc. Imaginati-va, daca ati inceta sa mai mancati lactate pt o saptamana, o ceata interioara s-ar ridica din corpul vostru.

Caplimpede

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top