LĂMPILE ETERNE ERAU ALIMENTATE DE CURENȚI TELURICI

La mijlocul secolului al XV-lea, a fost descoperit la Roma un mormânt mai puțin obișnuit, a cărui vechime a fost stabilită, după inscripțiile găsite la fața locului, la circa 1500 de ani. În el, cufundat într-un lichid, a cărui compoziție a rămas necunoscută, zăcea trupul fiicei lui Cicero.

Corpul era într-o perfectă stare de conservare, nici una dintre trăsăturile feței nu era alterată. La picioarele defunctei, o candelă răspândea o lumină palidă.

Cum nimeni nu mai umblase anterior la mormânt, înseamnă că ardea de un mileniu și jumătate. Din nefericire, candela s-a stins la puțin timp și nimeni nu a putut să explice longivitatea candelei.

La sfârșitul secolului al XV-lea au fost descoperite două lămpi într-o mănăstire din Anglia, care ardeau din secolul al XIV-lea.

În anul 1604, într-o cavernă din Germania a fost descoperit mormântul lui Christian Rosenkreutz, decedat în anul 1484. El a fost fondatorul organizației Crucea de Trandafiri. Cei care au pătruns în cavernă au fost intrigați de lumina care scălda interiorul. Au fost descoperite mai multe lămpi eterne.

Loading...

O sută de ani mai târziu a fost descoperit un alt templu subteran care aparținea unui membru al confreriei Crucea de Trandafiri. În 15 mai 1717, oamenii au pătruns în interior și au descoperit un fotoliu din piatră pe care era așezat cadavrul mumificat al unui bărbat. Acesta părea că citește dintr-o carte care era așezată pe genunchi. Lângă cadavru era un felinar care lumina.

Brusc, o mână a cadavrului a coborât pe neașteptate, lovind felinarul.

Roger Bacon a descris în studiile sale celebra lampă eternă care era utilizată din Evul Mediu. Lampa era de formă sferică și era confecționată dintr-un material care nu era nici piatră, sticlă sau metal. Lămpile intrau singure în funcțiune și nu foloseau niciunul dintre materialele combustibile cunoscute în acea vreme. Degajau căldură și o lumină intensă, fără a face fum. Dacă erau lovite explodau distrugând palate și cetăți, așa cum s-a întâmplat în Cipru.

Lămpile fără moarte

Atunci când o astfel de lampă a fost aruncată în mare, s-a produs o explozie puternică. Sfere luminoase au fost descoperite și în orașele ascunse din jungla amazoniană. Sferele erau așezate pe stâlpi înalți și luminau ca un neon. Pentru că sferele nu foloseau combustibil s-a presupus că acestea sunt luminate de curenții telurici.loading...