The news is by your side.

Lampa lui Moser: Mecanismul care permite de a produce lumina gratuita

0

Un brazilian a avut o idee genială, creând o lampă dintr-un sticlă de plastic în care a adăugat apă și câteva capace de înălbitor. Invenția a impresionat și astfel s-a răspândit foarte repede în lume. În prezent, se preconizează că peste 1 milion de case din întreaga lume sunt iluminate cu ajutorul energiei gratuite.

Alferdo Moser, un mecanic de origine braziliană, a avut o idee genială pentru a-și lumina casa, cât și garajul. A luat o sticla de plastic, pe care a umplut-o cu apă de la robinet și mai apoi a adăugat câteva grame de înălbitor. Pasul următor a fost s-o monteze în acoperișul casei și datorită razelor Soarelui s-a produs iluminarea încăperii. Principiul este unul foarte simplu și la îndemâna oricui, mai ales în condițiile în care este vorba despre energie gratuită.

Este vorba despre lumina divină. Soarele este al tuturor, Dumnezeu ni l-a dat și atunci lumina trebuie să fie pentru toți. Cu acest principiu, oricine poate să economisească foarte mulți bani, mai ales că nu te poți electrocuta și nu te costă niciun ban„, susține Moser.

Pentru că invenția sa a devenit una populară a numit-olampa lui Moser„. Foarte mulți oameni, din diverse locuri ale globului au adoptat această metodă inedită de a face lumină. Atunci când PET-urile sunt introduse în acoperiș, găurile trebuie astupate bine pentru ca atunci când plouă, apa să nu se infiltreze în casă. Această operațiune este cea mai complicată din întregul proces de montaj, dar dacă instrucțiunile sunt respectate lucrurile devin simple.

Brazilianul susține că i-a venit această idee în momentul în care satul în care locuia nu era dotat cu energie electrică. Lampa inedită nu doar că i-a oferit lumina de care avea nevoie, dar în acest fel a economisit și foarte mulți bani. Este adevărat că lampa lui Moser funcționează doar pe timp de zi, dar și așa este o modalitate incredibilă de a produce energie electrică într-un mod gratuit.

Inginerii, uimiți de invenția brazilianului, au măsurat puterea lămpii și au ajuns la concluzia că luminează cu o putere cuprinsă între 40 și 60 de wați. Invenția nu l-a făcut bogat, dar Moser este fericit pentru că astfel a putut ajuta zeci de mii de oameni, săraci sau bogați, din întreaga lume care vor să-și lumineze casa ecologic.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și