Descopera

Lacul Titikaka dezvaluie misterele civilizatiilor subacvatice

Situat în Anzi, chiar la granița dintre Peru și Bolivia, lacul Titicaca este unul dintre cele mai misterioase lacuri din America de Sud. Numeroase legende s-au țesut în jurul acestui lac, care au suscitat atât interesul cercetătorilor, cât și pe cel al iubitorilor teoriilor conspirației. 

Una dintre cele mai importante legende incașe susține că în trecutul îndepărtat, lacul Titicaca era frecvent vizitat de obiecte spațiale. Se mai spune că pe fundul lacului s-ar afla unele dintre cele mai importante bogății, pe care zeii fie le-au uitat sau le-au lăsat pentru veșnicie. De asemenea, legenda mai spune că primii oameni de pe continentul americani au ieșit din acest lac.

Pornind de la această legendă, o echipă de arheologi s-a scufundat în lacul Titicaca în vederea explorării fundului lacului. Descoperirea a fost una uimitoare pentru că arheologii au scos la suprafață numeroase obiecte din epoca incașă și chiar pre-incașă.

Obiectele din aur, care par să aibă o vechime de aproximativ 800 de ani, nu sunt cele mai vechi descoperite. Arheologii au examinat diferite părți ale lacului și surprinzător în fiecare zonă a găsit obiecte din diferite epoci. Mai multe vase din lut, figurine ale animalelor sau chiar tămâie au fost găsite într-o altă zonă a lacului. Aceste artefacte au fost datate ca având o vechime de peste 1500 de ani, ceea ce înseamnă că au aparținut unei culturi premergătoare celei incașe.

Pe malul bolivian al lacului au fost descoperite obiecte din argint, diverse schelete umane cât și obiecte din ceramică. Acestea au o vechime mai mare de 1500 de ani.

Arheologii cred că aceste descoperiri sunt doar începutul unor descoperiri importante și poate astfel se reușește deslușirea misterului unor civilizații încă necunoscute.

Lacul Titikaka - Lacul Titikaka dezvaluie misterele civilizatiilor subacvatice

 

John Blashford-Snell, un explorator britanic, susține că fostul oraș Tiwanaku, care s-a aflat chiar lângă lacul Titicaca, a aparținut atlanților. De asemenea și Platon scria cu mult timp în urmă despre acest oraș că deține răspunsurile continentului pierdut.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top