Take a fresh look at your lifestyle.

Lacul morții, orice vietate care intră în acest lac se transformă în statuie

0

Lacul morții este unul dintre cele mai mari mistere ale planetei. Orice vietate, are neșansa, să atingă suprafața apei sau să intre în lac, se transformă în stană de piatră. Acesta este motivul pentru care este supranumit lacul morții.

În nordul statului african Tanzania, la granița cu Kennya și la poalele muntelui Kilimanjaro, se află lacul Natron. Acesta este un lac special, care transformă orice ființă într-o stană de piatră. Din acest motiv a fost supranumit sugestiv lacul morții.

Lacul este de culoare roșie, care se datorează concentrației mare de sare, monocarbonat şi bicarbonat de natriu, provenite din cenuşa vulcanului Kilimanjaro. Aceste substanțe se lipesc de corpurile animalelor care se aventurează să intre în apă. Oamenii de știință, care au studiat fenomenul, susțin că aceste substanțe provoacă stări de disconfort animalelor, care au tendința de a se bălăci și mai mult în apele roșii ale lacului.

De aici și până a se transforma în stane de piatră nu mai este decât un pas, pentru că aceste substanțe vulcanice se lipesc pur și simplu de corpurile animalelor și se usucă. Astfel, animalele se transformă în statui pline de praf și în cele din urmă mor.

Natron sau lacul morții

Dacă infernul este real, atunci lacul morții din Tanzania este imaginea sa reală. Numele lacului nu a fost pus întâmplător, ci are o semnificație clară. Natronul este un mix natural între carbonat de sodiu şi bicarbonat, împreună cu mici cantităţi de sulfat de sodiu şi sare. Această substanţă a ajuns aici din cauza eruptiilor vulcanice acumulată din apropiere.

Loading...

lacul morții

Specialiștii susțin că lacul are o temperatură medie de peste 60 de grade celsius și un Ph care variază între 9 și 10,5. Motivul pentru care animalele sunt calcifiate este natronul. Nu se poate spune cu exactitate care este motivul pentru care acest mix s-a strâns în acest lac, dar cert este că peisajul este unul dezolant, care reflectă moartea.

lacul morții

Nu se cunoaște cu exactitate modalitatea prin care se crează acest mix ucigător, dar lacul Natron este singurul din lume care prezintă aceste proprietăți.

loading...