LACUL GETIC, LOCUL POPULAT DE URIAȘI

LACUL GETIC, LOCUL POPULAT DE URIAȘI

Oltenia a fost mereu o pagină specială în ceea ce privește istoria și geografia. Ca istorie, a fost una dintre cele mai puternice zone care a dat domnitori de vază.

Numărul mare al mănăstirilor fortificate a făcut ca acest ținut, mai mult ca oricare altul, să fie un avanpost al creștinătății. Oamenii erau deopotrivă agricultori, buni creștini și luptători.

Nu trebuie să uităm că aici s-au născut elitele cavaleriei române. Coșoveni este o comună așezată în zona minieră. Multe fenomene stranii s-au petrecut în această comună. Lumini ciudate apar pe cerul comunei, se aud zgomote de neexplicat sau prezențe stranii.

Sătenii au declarat că au impresia că sunt urmăriți în permanență, dar că nu văd pe nimeni. Coșoveni se află în apropierea Băniei și a ieșit din anonimat printr-o descoperire de excepție, oasele unui elefant preistoric care a trăit acum 2 milioane de ani.

După cum spun specialiștii, nu este vorba despre oase de mamut, ci de un strămoș uriaș al elefantului de azi. Locul în care a fost descoperit scheletul este o fostă carieră de pietriș.

Bătrânii din sat nu au fost surprinşi de această descoperire. Ei cunosc legende care vorbesc despre oameni uriași care ar fi trăit în zonă, în urmă cu multă vreme.

Loading...

Se spune că pe aceste locuri ar fi coborât din ceruri, pe niște balauri zburători, uriașii. Și atât de mult le-a plăcut locul, încât au decis să rămână. Și au avut grijă uriașii și de oameni și de dobitoace. Și toată lumea trăia în armonie și pace. Până când unul dintre ei a descoperit că din strugurii pe care îi mâncau, se putea face o licoare bună de băut. Atunci se spune că a fost descoperit vinul, dar odată cu el s-a terminat și buna înțelegere.

La ora actuală, nimeni nu mai pune la îndoială faptul că au existat uriași pe Terra. Până și Biblia amintește de popoare de uriași. Chiar pe vremea când Moise își conducea poporul spre tărâmul făgăduinței existau uriași.

În zona comunei Coșoveni a existat marele Lac Getic, ale cărui urme se pot vedea și astăzi.

Încet, din tenebrele pământului, apar mărturii ale existenței vieții, mărturii care schimbă geografia istorică a zonei. În timpul comunismului, s-a încercat distrugerea unei fântâni.

Când s-a excavat s-a constat că dimensiunile fântânii erau foarte mari, iar lemnul din interiorul său nu putrezise, cu toate că fântâna era foarte veche.

Localnicii au declarat că se simt în permanență urmăriți de o prezență stranie, nevăzută. Atunci când și-au construit case au descoperit cranii umane de dimensiuni foarte mari. Ochii aveau dimensiuni de peste 20 de centimetri.

Coșoveni nu este singurul loc unde au fost descoperite schele de giganți. Nucet, județul Argeș, a fost numit Necropola Zeilor. Acolo au fost descoperite schelete care aveau o lungime de peste 5 metri.

De la Agedava, cetatea dacilor, a fost ridicată o piatră care avea desenată pe ea soarele. În groapă s-au descoperit mai multe schelete de uriași. Securitatea a venit și a preluat cele 80 de schelete de uriași.

rp_urias-carei.jpg

Legendele vorbesc despre uriașii pe care îi numeau jidovi. Ridicăturile sau măgurile care sunt în zonă, se spune că au fost făcute de jidovi, uriașii care au populat zona.

Mitologia română spune că existența a cunoscut mai multe rase. Căpcăunii au fost primii, o formă nereușită a rasei, apoi au urmat uriașii. Divinitatea a trimis potopul și i-a ucis pe toți.

loading...

Related posts