Take a fresh look at your lifestyle.

LACUL BAIKAL. BLESTEMUL AURULUI

0

În anul 1914, în Rusia se găsea unul dintre cele mai mari depozite de aur din lume. Băncile adăposteau 1240 de tone de aur, echivalentul a 60 miliarde de dolari.

Tezaurul se afla în Petrograd, Sankt Petersburgul de astăzi. Țarul Nicolae al II-lea a hotărât, din motive de securitate, ca tezaurul să fie mutat în două orașe diferite, Njnii Novgorod și Kazan. În anul 1917, bolșevicii preiau puterea în Rusia.

Generalul Alexandr Kolceak, un susținător al țarului, se retrage cu armata sa în Kazan, acolo unde era o parte din tezaur. Pentru a fi în siguranță, este luată decizia ca tezaurul să fie mutat la Omsk, Siberia Orientală. Cele 200 de tone de aur, printre care și sabia țarului și colierul țarinei, sunt încărcate în vagoane.

Pentru că bolșevicii înaintau spre Omsk, tezaurul va fi reîncărcat în vagoane cu destinația Vladivostok. În apropierea lacului Baikal, la capătul unui tunel, bolșevicii au minat calea ferată. A avut loc o explozie uriașă, iar trenul și vagoanele s-au prăbușit în Lacul Baikal. Baikal este cel mai adânc lac din lume, ceea ce a făcut ca recuperarea aurului să fie imposibilă de zeci de ani de încercări.

În anul 2009, agențiile de presă rusești anunțau o știre de senzație. Cu ajutorul batiscafurilor Mir 1 și Mir 2 au fost descoperite indicii cu privire la tezaur. La o adâncime de peste 1000 de metri au fost descoperite rămășițele unui vagon de tren și câteva lăzi cu armament. Încercarea de a extrage vagonul din apă a fost un eșec.

Loading...

Cu toate acestea, cercetările au continuat și în anul 2009, a fost descoperită epava unui submarin sovietic. Misterioasa istorie a submarinului începe în iulie 1949. Șeful poliției secrete, Lavrenti Beria, obsedat de existența tezaurului pe fundul lacului Baikal, organizează o misiune secretă de recuperare a tezaurului.

A fost utilizat cel mai performant submarin din clasa Sciuka. Submarinul fusese adus în cel mai mare secret de la Vladivostok, cea mai mare bază maritimă sovietică de la oceanul Pacific. Tentativa de a descoperi aurul a eșuat. În mod inexplicabil,  la bordul submarinului s-a produs o avarie și echipajul a fost nevoit să abandoneze nava.

Protocoalele înţelepţilor Sionului

Din păcate, toate încercările de a recupera aurul au eșuat. Abisul și bezna din lacul Baikal par de nepătruns. Din surse neconfirmate oficial, a fost lansată ipoteza că tezaurul imperial era constituit și din rezerva de aur a României, pierdută în vâltoarea Primului Război Mondial.

loading...