Medicina alternativa

Kombucha – Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi

Kombucha este considerata un elixir al sanatatii si tineretii, despre acest uimitor remediu natural anticii crezand ca aduce nemurirea.

Ciupercile medicinale au fost apreciate de milenii pentru efectele tamaduitoare, fiind folosite atat in preventie, cat si in tratarea a numeroase boli.

Misterioasa Kombucha a uimit pana si lumea medicala, care inca nu a elucidat toate misterele tamaduitoare ale acestui adevarat elixir.

Kombucha – supranumita si Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi

Misterioasa ciuperca reprezinta de fapt un complex format din 12 specii de microorganisme care traiesc in simbioza. Ceaiul de Kombucha a fost apreciat cu mult timp in urma, originile culturii de Kombucha pot fi plasate in urma cu 2000 de ani in China, ulterior bautura vie ajungand si pe teritoriul Rusiei si in estul Europei. Chinezii credeau ca licoarea „vie”, „tonica” are proprietati vindecatoare asupra sistemului digestiv, permitand organismului sa se autoregleze, conform Garbo.

In secolul V Kombucha devine o bautura celebra atunci cand doctorul Kombu o foloseste ca remediu de baza pentru Imparatul Japoniei. Rezultatele licorii au fost miraculoase, iar minunea s-a raspandit rapid printre locuitorii Tarii Soarelui Rasare.

Kombucea este amintita si in scrierile lui Alexandr Solzhenitsyn, chiar in lucrarea sa autobiografica, unde reputatul istoric rus povesteste cum aceasta licoare a fost cea care i-a salvat viata atunci cand a fost inchis in taberele de concentrare.

Iata cum Kombucea a devenit un leac cu sitorie, cunoscut astazi in foarte multe tari ale lumii.

DESPRE CEAIUL DE KOMBUCEA – LICOAREA VIE A IMORTALITATII

Kombucea este o ciuperca ce se poate cultiva destul de usor chiar in casa noastra si reprezinta o colonie de 12 specii de microorganisme care traiesc in simbioza, sustinandu-se reciproc. Aceste microorganisme produc unele substante unice in natura, fermentand usor si producand ceea ce numim Ceai de Kombucha. Acest ceai are culoare portocalie, usor tulbure, cu gust placut, asemanator mustului, usor intepator.

Ceaiul de Kombucea se serveste si pe meleagurile noastre in unele restaurante cu specific, dar poate fi obtinut si in gospodarie de catre fiecare dintre noi.

Cum se prepara Ceaiul de Kombucha?

Microorganismele cresc de obicei in ceai verde sau ceai negru chinezesc. Procesul de fermentare dureaza intre 7 si 9 zile. Bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice si functioneaza in acelasi fel ca si culturile bacteriilor active din iaurt. Kombucea poate fi cultivata insa si in alte ceaiuri, schimband gustul spre mai dulce, mai aromat, mai intepator ori mai acrisor.

Ingrediente si nu numai, necesare prepararii:
– Cultura de Kombucha, care se gaseste la plafar sau se poate procura prin comanda din magazine online;
– O ceasca de zahar brun (reprezinta hrana pentru Kombucha);
– 3 litri de apa;
– Panza sau filtru;
– 5 lingurite de planta (sau 5 plicuri de ceai chinezesc) – ceai negru sau verde;
– 3 borcane de sticla;
– Elastic de cauciuc;

MOD DE PREPARARE AL CEAIULUI DE KOMBUCHA:

kombucha - Kombucha - Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi

– Se prepara intai ceaiul, in mod obisnuit, se adauga zaharul si se lasa la racit. Daca este cazul se strecoara, daca nu, se scot pliculetele de ceai.
– Cand s-a racit ceaiul, se pune in borcanele de sticla;
– Se aduga cultura vie de Kombucha in fiecare borcan, apoi se acopera bine cu mai multe straturi de panza sau hartie de filtru, leganduse cu elastic gura borcanului;

Preparatul se lasa la fermentata intre 7 si 9 zile, uneori poate mai mult, in functie de mediu.

Este indicat sa asezati borcanele in zone curate, racoroase, bine aerisite si ferite de soare.

Nu este necesara lumina, deci puteti aseza borcanele si in debara, cu conditia sa fie aerisita.

Nu folositi decat borcane din sticla.

Prima cultura de Kombucha se formeaza la suprafata lichidului, ca apoi sa coboare si o noua cultura „pui” sa ia nastere la suprafata. Puteti astfel sa faceti mai multe borcane sau sa reinnoiti ceaiul.

BENEFICIILE CEAIULUI DE KOMBUCHA

Ceaiul de Kombucha prezinta efecte unice asupra sanatatii:
– Este un antioxidant puternic, dar care totodata actioneaza delicat asupra organismului;
– Ceaiul de Kombucha este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru bolile de stomac: ulcer, gastrita, avand rol calmant si cicatrizant;
– Ceaiul de Kombucha este indicat si in cazul celor care sufera de colon toxic;
– Ceaiul de Kombucha este considerat un bun adjuvant in tratamentul cancerului;
– Regenereaza ficatul;
– Ceaiul de kombucha este indicat in starile de oboseala;
– Creste imunitatea, ajutand organismul sa lupte impotriva bolilor;
– Ceaiul de Kombucea este indicat in curele de slabire;
– Este considerat un bun tratament pentru hemoroizi si constipatie;
– Avand un continut ridicat in probiotice, ceaiul de Kombucea previne cancerul de colon;
– De asemenea bogat in vitamine din complexul B, ceaiul de Kombucha ajuta creierul, stimuleaza procesele de memorare si previne ori trateaza anemia;
– Trateaza guta, reumoatismul si bolile de piele;

Kombucha este un elixir al sanatatii care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa. O ceasca de ceai de Kombucha bauta in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu pauza in weekend, reprezinta un obicei foarte bun pentru sanatatea noastra. Nu uitati: este mai usor sa previi decat sa tratezi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top