Descopera

Kofun: Structura megalitica din Japonia descoperita si pe Marte

0views

Daisen Kofun este una dintre structurile megalitice care se regăsește pe teritoriul Japoniei. Aceste structuri au fost construite pentru a fi utilizate precum morminte pentru regi. Privite din cer, structurile antice seamănă cu o gură de cheie sau un semn al exclamării, fapt care i-a împins pe arheologi, și nu numai, să considere că un kofun are o încărcătură spirituală pe care oamenii din ziua de astăzi cu greu o pot înțelege.

Astfel de structuri se regăsesc pe întreg teritoriul Japoniei, dar cea mai mare este numită Daisen Kofun. Fascinantul mormânt are 480 metri lungime, 300 metri lățime și o înălțime de 35 metri. După aceste date realizăm cât de impozantă este această cultură megalitică care a întrat în patrimoniul internațional, devenind astfel un monument protejat.

Ciudățenia a început în momentul în care o structură similară a fost descoperită și pe Marte. După cum se poate observa din imaginile alăturate, kofun-ul se regăsește într-o zonă plată, fără denivelări sau alte forme de relief și are aceeași formă cu mormintele antice întâlnite și în Japonia.

kofun pe marte

Chiar dacă fotografiile sunt mai mult decât grăitoare, specialiștii NASA susțin că este vorba doar despre o iluzie optică sau pur și simplu despre un deal care are o formă asemănătoare cu al unui mormânt japonez. Forma actuală poate fi rezultatul erodării pământului în miliarde de ani și acest fapt ne poate duce în eroare.

Indiferent de părerea specialiștilor NASA există cercetători care susțin că mormântul de pe Marte este veritabil, pentru că are aceeași formă vizibilă cu cele de pe Terra și în plus de acest fapt este singuratic, la fel ca cele construite în diferite zone din Japonia.

Loading...

Dacă mormântul de pe Marte este autentic, atunci nu putem să ne întrebăm care este legătura între civilizația pământeană care a construit aceste structuri pe Terra și o civilizație necunoscută care le-a construit pe Marte?

loading...