KEMEREVO, o bombă nucleară a explodat în Siberia

0

Locuitorii orașului siberian, Kemerovo, au avut surpriza ca, în 28 august 2016, să vadă pe cer un nor imens care semăna cu o ciupercă atomică.

Toți cei care au văzut fenomenul s-au gândit la un test nuclear. Autoritățile au declarat că este un simplu nor și că nu există motive de teamă sau panică.

În iulie 2016, locuitorii din Phoenix, SUA, au fost martorii unui eveniment similar. Și de această dată, autoritățile americane au susținut că este vorba despre un banal nor.

În februarie 2015, locuitorii orașului Donețk Rusia, au fost martorii unui fenomen similar. Media din localitate susținea că norul s-a format ca urmare a unei explozii care a avut loc la o fabrică de armament situată la câțiva kilometri.

De această dată, autoritățile au fost obligate să recunoască accidentul, mai ales că, acesta a creat o undă de șoc care a fost resimțită și în oraș.

Ferestrele unor imobile s-au spart, pereții s-au crăpat. Purtătorul de cuvânt al apărării a declarat că, incidentul a fost provocat de explozia unei rachete. Imaginile captate prin satelit au demonstrat că explozia a fost foarte puternică.

Să ne aducem aminte de data de 6 august 1945, când americanii au lansat o bombă deasupra orașului Hiroshima. Peste 70000 de persoane au murit instantaneu, iar peste 70000 de persoane au murit în lunile următoare. După 70 de ani, în Hiroshima este cel mai mare risc de producere a unor forme de cancer.

Primul test nuclear mondial a purtat numele de cod Trinity și a avut loc în 16 iulie 1945, în cadrul proiectului Manhattan. Testul a demonstrat superioritate SUA în ceea ce privește armele nucleare.

Exemplul a fost preluat de alte puteri mondiale, care în următoarele decenii aveau adevărate arsenale nucleare. Rușii preiau exemplul americanilor și în perioada 1945-1948, construiesc în Ural o bază militară în care s-au realizat teste nucleare.

După anul 1991, o serie de secrete privind arsenalul nuclear rus au început să iasă la suprafață, inclusiv detalii de la catastrofa de la Cernobîl. S-a spus că, Siberia a devenit locul deșeurilor radioactive.

Puține lucruri se știu despre accidentul nuclear de la Kîștîm, stația nucleară Maiak, URSS, produs în anul 1957.
De pe o scară internațională nucleară de șapte, a primit gradul șase, făcându-l al treilea accident nuclear mondial. Explozia a fost estimată ca având putere de 100 TNT.

Stația nucleară de la Maiak a fost construită într-un ritm alert, iar lipsa de experiență a fizicienilor sovietici și-a spus cuvântul. Peste 800 de kilometri pătrați au fost afectați de norul radioactiv, iar solul siberian a devenit un adevărat deșert.

KEMEREVO - KEMEREVO, o bombă nucleară a explodat în Siberia

Populația nu a fost informată de dezastrul produs, iar evacuarea a început foarte târziu. Peste 10000 de persoane au murit după această catastrofă.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și