Kebra Nagast-regele Solomon și misterul covoarelor zburătoare

Legende despre zei, care călătoresc pe ”covoare zburătoare”, capabile să arunce cu foc sau cu fascicule e lumină, se întâlnesc în nenumărate culturi antice. De exemplu, se spune că regele Solomon poseda un astfel de covor, pe care putea să transporte 40.000 de oameni. O altă legendă ne spune că regele Phraates al II-lea își dobora inamicii cu foc, de pe covorul său magic.

Kebra Nagast și legendele despre Solomon

Kebra Nagast este considerată cartea sfântă a etiopienilor. Kebra Nagast este compusă din 117 de capitole și este considerată o lucrare specială, pentru că aici descoperim numeroase lucruri fascinante despre trecutul omenirii.

Între coperțile acestui manuscris descoperim o sumedenie de povești despre regele Solomon. Se presupune că Dumnezeu îi dăduse lui Solomon numeroase puteri. Printre acestea se numărau înțelegerea limbajului păsărilor, puterea de a conduce oamenii, dar și o serie de lucruri, care depășesc și în ziua de astăzi puterea noastră de a înțelege.

Unul dintre aceste lucruri era un covor magic. Acesta era compus dintr-un soi de mătase verde și era extrem de mare. Încăpeau pe el 40.000 de oameni. Covorul avea o viteză fantastică, pentru că Solomon parcurgea distanța dintre Damasc și Media în câteva secunde.

Nicholas Rourke, explorator ruso-american, a cercetat legendele tibetane, care confirmă faptul că regele Solomon călătoarea adeseori în Tibet la bordul mașinăriei sale. De asemenea, o serie de legende din Orientul Mijlociu descriu cu lux de amănunte covorul magic al aceluiași rege.

Să fi fost vorba despre un simplu covor sau această mașinărie era mult mai complexă de atât?

Loading...

Covorul magic al regelui Phraates al II-lea

Se pare că Solomon nu a fost singurul privilegiat cu un covor magic. De asemenea, regele Phraates al II-lea a putut să zboare pe un astfel de presupus covor.

Legenda spune că acest regele putea să atingă înălțimile muntelui Zagros. De acolo trăgea cu flgere tocmai pe pământ. De asemenea, este menționat faptul că atunci când se pregătea de război, regele Phraates al II-lea zbura pe deasupra soldaților săi. În timpul luptei, arunca cu foc peste inamici și astfel câștiga bătăliile.

Legendele conturează realitatea

Aceste două legende arată încă o dată faptul că în trecutul îndepărtat, pe Terra exista tehnologie incredibil de avansată.

Probabil că nu este vorba despre covoare magice, ci despre anumite aparate de zbor extrem de performante și pentru că oamenii acelor vremuri nu aveau capacitatea să le înțeleagă, le-au comparat cu niște carpete sau covoare.

loading...

Comentariile sunt închise.