Bizar

Kaushik, elefantul care a invatat sa vorbeasca

Un elefant pe nume Kaushik şochează atât pe oamenii de ştiinţă cât şi întreaga opinie publică cu abilităţile sale de a vorbi limba coreeană. Până în prezent, elefantul a făcut progrese fantastice şi a reuşit să înveţe cinci cuvinte pe care le pronunţă cu o acurateţe incredibilă.

Annyeong” (salut); „anja” (stai jos), „aniya” (nu); „nuwo” (minciuna) și „choah” (bun) sunt cele cinci cuvinte pe care Kaushik le pronunţă atunci când este întrebat ceva. Datorită talentului ieşit din comun de care dă dovadă elefantul, cercetătorii de la Universitatea din Viena, Austria, au decis să-l studieze cu minuţiozitate. Nu se poate determina cum poate Kaushik să vorbească atât de bine şi mai ales să înţeleagă ceea ce i se spune.

În discursul uman există două aspecte importante, timbrul şi sunetul. Elefantul le combină atât de bine încât ai crede că este un om.„, a declarat unul dintre specialiştii austrieci.

Kaushik elefantul vorbitor - Kaushik, elefantul care a invatat sa vorbeasca

Se cunoaşte că elefanţii au un sistem de comunicare, emiţând anumite sunete la o frecvenţă foarte joasă, cauză pentru care urechea umană nu le poate percepe. În tot acest timp, Kaushik poate să folosească sunetele la o frecvenţă mult mai mare, ceea ce nu s-a mai văzut până în prezent.

De-a lungul timpului au mai fost întâlnite şi alte animale care pot imita vorbirea umană. Astfel, Kaushik se alătură altor animale precum pagali, grauri, lei de mare şi chiar moruni.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top