The news is by your side.

Kali Yuga se va încheia! Langa Purana, textul antic care descrie semnele precursoare sfârșitului lumii

0

Literatura străveche a Indiei este una dintre cele mai bune surse pentru definirea și înțelegerea prezentului și viitorului. Aceste texte antice oferă o perspectiva globală, nu doar despre vremurile tulburi din prezent, dar și despre evenimentele, care vor veni inevitabil.

Mahabharata și ciclurile vieții

Epopeea indiana Mahabharata definește mai multe perioade sau cicluri ale vieții de pe Terra. În prezent, ne aflăm în Kali Yuga, adică perioada de fier. Acest ciclu a fost precedat de alte trei perioade, în care viața s-a desfășurat după alte principii și valori morale.

Prima perioadă, așa cum a fost descrisă de Bhima al Pandava s-a numit Krita Yuga sau Epoca de Aur. Aceasta a fost cea mai prolifică perioadă din viața acestei planete. În acele vremuri oamenii erau precum sfinții și viața lor se baza pe principiile de aur ale vieții și spiritualității. Apoi a urmat Treta Yuga, adică perioada de argint, în care virtuțile și perspectivele au mai fost reduse. Viața a continuat, pentru ca mai apoi să apară, a treia mare perioadă, Dwapara Yuga, adică epoca de bronz. În cele din urmă, s-a născut și Kali Yuga, adică Epoca de Fier, în care trăim și noi în prezent.

Fiecare mare perioadă s-a încheiat printr-o catastrofă. Viața, însă, a continuat, dar s-a degradat treptat. După cum se poate remarca, de la epoca de aur s-a ajuns la cea de fier. Chiar dacă, noi în prezent, avem senzația că suntem mai evoluați decât oamenii, care au trăit cu mii de ani în urmă, nu este decât o mare iluzie, precum multe altele care ne înconjoară în ziua de astăzi.

Langa Purana și profețiile despre sfârșitului lumii

Textele sacre, intitulate Langa Purana, au apărut pentru prima dată în formă scrisă între secolele III-V d.Hr. Cu toate acestea, ele au existat cu mii de ani în urmă, dar au fost transmise pe cale orală din generație în generație. Aceste texte trebuie privite precum niște intuiții ale hinduismului despre cum se desfășoară și se încheie ultima mare eră, Kali Yuga.

Aceste texte descriu că un mare cataclism va une capăt acestei epoci de fier. Cu toate acestea, viața va continua și un nou ciclu de aur, Krita Yuga , va începe imediat după ce această eră obscură se va termina. Aşa cum a fost şi în cazul bravilor asuri din scrierile puranice, Shiva nu poate distruge decât societăţile care s-au îndepărtat de la rolul lor, care au încălcat legea naturală. După teoria ciclurilor care reglează evoluţia lumii (niyati), noi ne apropiem în zilele de astăzi de sfârşitul lui Kali Yuga.

Langa Purana prezintă toate simptomele unei lumi în care obscuritatea și întunericul vor domina lumea. Iată care sunt acestea:

Oamenii sunt conduși de cele mai slabe instincte – coeficientul de ură crește dramatic, oamenii devin iritabili și se lasă conduși de cele mai joase vibrații. Invidia pune stăpânire pe ei. Boala și foametea devin o normalitate.

Ordinea socială se va inversa – clasele muncitoare își atribuie cunoașterea. Ele vor lua locul conducătorilor și prinților, iar aceștia din urmă vor fi ridiculizați și plasați într-o lumină proastă. Conducătorii vor fi din rândul profanilor. Clasa de jos (shudra) va pretinde să se comporte precum cea a brahmanilor, iar preoţii precum muncitorii. Hoții devin regi, iar femeile renunță la virtuți și se vor transforma în prostituate.

Oameni care nu posedă virtuţile de luptător vor deveni regi. Savanţii vor fi în slujba oamenilor mediocri, vanitoşi şi plini de ură. Preoţii se vor înjosi, vânzând sacramente. Va fi o mulţime de persoane emigrante, plimbându-se dintr-o ţară în alta. Numărul bărbaţilor se va micşora, cel al femeilor se va mări.

Conducere abuzivă – liderii vor confisca prin diverse metode bogățiile. Majoritatea oamenilor devin săraci, în timp ce foarte puțin dețin toate bogățiile acestei planete. Oamenii fără valoare, care au atins un anumit nivel al cunoașterii vor fi onorați drept înțelepți, în timp ce înțelepții adevărați vor fi tratați precum niște cerșetori.

Violență excesivă pe toate planurile – Animalele de pradă vor fi mult mai violente și întreg ecosistemul va avea de suferit. Oamenii vor duce numeroase războaie și totul fără un scop precis.

Falsele doctrine şi scrierile înşelătoare – Cărţile sacre nu vor mai fi respectate. Oamenii vor fi fără de morală, iritabili şi sectari. În Epoca de Fier informațiile vor fi denaturate, iar falsele doctrine sunt apreciate ca fiind adevărate.

Discernământul se șubrezește – Oamenii nu mai știu să facă diferența între bine și rău. Respectul își pierde din valoare, la fel ca și oamenii.

Decadența vieții – Între părinți și copii vor apărea obstacole greu de trecut. Hoții îi vor fura pe hoți. Fructele și legumele devin puține. Femeile își vând virginitatea. Mâncarea preparată se va vinde pe străzi(incredibilă viziune asupra vieții cu mii de ani în urmă). Nimeni nu va vrea să facă vreun serviciu dezinteresat. Violurile vor fi frecvente. Mulţi indivizi vor fi perfizi, lubrici, abjecţi şi care vor risca tot. Oamenii vor deveni inactivi, letargici şi fără ţel. Bolile, şobolanii şi substanţele nocive îi vor zbuciuma. Textele sacre vor fi modificate și informația devine o iluzie. Viața, în întregul său sens, devine o mare iluzie.

Cum va avea loc sfârșitul lumii?

Vishnu Purana, un alt text străvechi indian, subliniază că sfârșitul Kali Yuga sau sfârșitul perioade de fier în care ne aflăm poate surveni pe trei mari căi. Prima cale poate fi cea provocată, adică o forță exterioară va distruge prin voința sa toate ființele vii de pe Terra. Această distrugere pune capăt unei mari perioade și lasă locul alteia să se nască.

A doua modalitate poate fi cea naturală, adică tot Universul se încheie odată ce visul divin al creației ia sfârșit. Iar cea de-a treia modalitate este cea imediată, adică eliberarea individului și astfel lumea încetează să mai existe.

Kali Yuga se va sfârși printr-o explozie, numită Vadava. Aceasta se va produce din interiorul planetei și se va propaga la suprafață. Ea va fi precedată de o secetă de 100 de ani, în care anumite ființe vor pieri. Așadar, nu este motiv de panică pentru că deocamdată nu ne aflăm în acea perioadă de secetă. Râurile vor seca și 12 sori vor apărea pe cer. Oare este vorba despre explozii atomice?  Toate ființe vor fi arse. Inițial cele din lumile subterane și mai apoi cele de la suprafața planetei. Pământul va deveni arid și lipsit de viață și pregătit pentru a renaște. O nouă eră se va instaura și viața va căpăta un nou sens.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și